Studiekosten aftrekbaar als ZZPer?

Ik wil een vakgerichte opleiding van 6 maanden gaan volgen om mijn dienstaanbod als ZZPer te vergroten. De opleiding wordt aangeboden tussen €800-1500 bij verschillende instituten.

Kan ik de gemaakte kosten declareren bij mijn aangifte, kan ik uberhaubt (een deel) terugvragen omdat het betrekking heeft tot mijn werk als freelancer? Kan ik alleen de BTW terugvragen, of dit ook maar gedeeltelijk?

Extra info: Ik werk ook fulltime in loondienst, mijn freelance werk doe ik erbij en de verdiensten zijn inmiddels ook meer als werk uit overige inkomsten.

Weet jij het antwoord?

/2500

geen probleem! zelfs reiskosten van naar en de potloden en pennen die je gebruikt mag je aftrekken!

In dit geval gaat het om uitbreiding van kennis. Dat betekent dat je de kosten van deze opleiding in de aangifte mogelijk kunt opgeven bij Studiekosten en andere scholingsuitgaven onder Aftrekposten (http://bit.ly/1p6YVAd). Hierbij is er sprake van een drempel van €250. Eventuele reiskosten zijn niet aftrekbaar. Als de opleiding een volledig zakelijk karakter heeft, dan kun je de in rekening gebrachte btw aftrekken in je aangifte. Zitten er ook nog niet-zakelijke aspecten aan de opleiding, dan is de btw deels aftrekbaar (http://bit.ly/Zw09Ph). De verhouding tussen privé en zakelijk is hier moeilijk vast te stellen. Als je hier duidelijkheid over wil, kun je dat schriftelijk voorleggen bij het belastingkantoor in je regio (http://bit.ly/BDadrs). Dick Webcareteam Belastingdienst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100