Kan je naar de open universiteit met een VMBO-TL diploma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan wel, voor een cursus of een bacheloropleiding. Je zult wel zelf moeten zorgen dat je het niveau aankunt. "Bij het inschrijven voor een cursus of bacheloropleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen (zoals een vwo-diploma) gesteld. Alle cursussen zijn op academisch niveau. Algemene voorkennis en ontwikkeling op havo/vwo-niveau en een goede Nederlandse taalbeheersing (soms ook Engels) is daarom gewenst. In de cursusbeschrijving op Studieaanbod staat informatie over de geadviseerde voorkennis of inhoudelijke ingangseisen (verplichte voorkennis). Voldoet u niet aan een ingangseis, dan kunt u niet inschrijven voor de betreffende cursus." http://www.ou.nl/web/studeren/voorkennis

Nee, met VMBO-TL is je volgende stap mbo. wanneer je een diploma mbo niveau 4 hebt behaald kan je naar elk HBO opleiding doorstromen. Wanneer je ouder bent dan 21 kan je een toelatingstest doen waardoor je met het VMBO nog steeds op het HBO kunt studeren mits je de test doorstaat.

Nee, dat kan niet. Ik weet niet hoe oud je bent, maar als je 21 jaar of ouder bent kun je een toelatingstest doen (meestal in 3/4 vakken, ligt aan de opleiding die je wilt gaan doen) , waarmee je , mits je de test haalt, direct naar het HBO kunt gaan of de universiteit. Natuurlijk is de toelatingstest voor de universiteit wel een stuk zwaarder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100