Wij moesten vroeger op school in groep 4 leren om de middelvinger onder de pen te houden heeft dat een rede??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dan kan je je pen beter sturen

Je hebt meer grip, en je maakt niet zo snel fouten. Het scheelt ook secondes om hetzelfde verhaal af te schrijven met iemand die de middelvinger boven de pen. Doordat het meer tijd kost hebben je hersens langer de tijd om bij de zin stil te staan. Een seconde is al genoeg, want je hersens denken erg snel na.

Bij een goede penhouding, heb je de pen tussen de duim en de wijsvinger, en de pen rust op de middelvinger. Je stuurt de kleine bewegingen van je pen dan door je duim en je wijsvinger te bewegen. Heel veel mensen houden ook hun middelvinger op de pen, wat het vasthouden gemakkelijker maakt, maar de beweging iets beperkt. Probeer het maar eens zonder pen tussen je vingers. Met alleen je duim en je wijsvinger heb je meer bewegingsvrijheid. Vaak bewegen mensen die ook hun middelvinger op de pen hebben liggen vanuit hun pols of arm in plaats van vanuit hun vingers. Het is dan moeilijker om klein en netjes te schrijven.

ja dna kan je makkelijker schrijven word je handschrift duidelijker (dan denk je nu mischien onzin ik kna ook anders schrijven maar dat hielp toen vooral) en daardoor ben je het nu dus gwn gewend x ex staciaire op schoool

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100