wat moet je studeren als je nieuwslezer wil worden?

bijvoorbeeld bij de NOS.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een nieuwslezer is meestal ook een journalist. Dus is de school voor journalistiek een goed idee. http://www.bachelors.hu.nl/Alle%20bacheloropleidingen/Journalistiek.aspx Of de HBO opleiding Journalistiek in Tilburg. http://www.fontys.nl/studiekeuze.aspx?crohocode=34686&gclid=CPP7j4bSzqkCFU6FDgod1S1xOA Dan nog word je niet zo maar nieuwslezer. Je moet heel goed zijn in Nederlands, maar ook een bepaalde uitstraling hebben die het op tv goed doet. Daarom zijn sommige nieuwslezers dat min of meer "toevallig" geworden. Maar die hebben dan een studie Geschiedenis o.i.d. gedaan en zijn uitgekozen voor hun vlotte babbel. Hier is een lijst van nieuwslezer. Klik op een blauwe naam en lees wat de mensen gedaan hebben voordat ze nieuwslezer werden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwslezer

Je kunt een cursus volgen via de radio academie. Zie de link voor meer info: http://www.radioacademy.nl/cursus.html Toegevoegd na 2 minuten: Er zijn wel meer opleidingen tot nieuwslezer. http://www.versfilmentv.nl/nl/prikbord/bericht/?ID=407c1d91-5ba8-40e8-9259-8abd7d1bde7d Qua HBO studies past journalistiek hier het best bij denk ik!

Journalistiek, maar dan is het maar de vraag of je nieuwslezer wordt.

Journalistiek. Je bent namelijk naast nieuwslezer ook journalist. Zoek eens wat filmpjes of artikelen op over dit beroep! Ik weet dat o.a. klokhuis er een aflevering aan heeft gewijd heel lang geleden. Is misschien wat kinderlijk maar geeft je wel een goeie kijk op het vak.

Nieuwslezers doen veel meer dan alleen voorlezen van het nieuws. De meesten hebben een journalistieke achtergrond of hebben communicatiewetenschap gestudeerd. Vaak beginnen nieuwslezers hun carrière als journalist. Want ook redactionele werkzaamheden horen bij het vak van nieuwslezer! De mensen van het 8 uur journaal beginnen 's middags met het selecteren van het nieuws en het schrijven van de nieuwsberichten die ze 's avonds zullen presenteren. Dat gebeurt onder eindverantwoordelijkheid van de hoofdredacteur (tot voor kort Hans Laroes): http://nos.nl/artikel/214069-laroes-stopt-als-hoofdredacteur-nos.html Het antwoord op je vraag is dus dat je voor dit vak het beste Communicatiewetenschap of Journalistiek kunt gaan sturen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Astrid_Kersseboom
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rick_Nieman

Bachelor in de Journalistiek + Master tv- en radiojournalistiek + eventueel: Bachelor in de Audiovisuele technieken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100