VWO 4 nogmaals proberen of naar HAVO 4 ?

Ik zit op dit moment in VWO 4 en het gaat niet goed.

Na 5,0
Sk 4,5
WisA 5,3
Bio 5,0
Eco 5,9
M&O 5,9

Het is inmiddels zeker dat ik blijf zitten, maar ik sta nu voor de keuze HAVO 4 of VWO 4.

Het liefst wil ik naar VWO 4 :

Na en Sk laat ik vallen
WisA kan ik ophalen
Eco en M&O heb ik niet genoeg voor gedaan en hoop ik met voldoende inzet op te kunnen halen.

Volgend jaar zullen biologie en geschiedenis (wat ik nu niet heb) voor mij de probleemvakken worden.

Wat denken jullie? Vwo4 nogmaals proberen? Of toch geen risico nemen en terug naar havo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt helemaal aan je eigen inzet. Als jij denkt volgend jaar 4 vakken te kunnen ophalen (Economie, M&O, geschiedenis en biologie) dan zou ik zeggen kies voor 4 VWO, omdat je dan niet een heel jaar verliest. Als jij denkt, dat het veel te zwaar gaat worden, zou ik voor 4 HAVO kiezen. Het is helemaal aan jezelf.

De inzet is er, je weet wat je wil, ik zou het gewoon nog eens proberen. Uit eigen ervaring: pak niet de schriften van vorig jaar en schrijf die over, je inzet is echt het aller-, allerbelangrijkste. De capaciteiten zul je wel hebben, anders had je niet op het vwo gezeten. Door de herhaling en een jaartje ouder moet het lukken. Succes :) enneuh, niemand kan uiteindelijk voor jou beslissen.

Je zou eens kunnen kijken voor een ander pofiel en aan school vragen of er als je ziet dat het na een kwart of half jaar niet goed gaat dat je toch alsnog kunt overstappen (ong dezelfde stof dus je hoeft zeker niet veel in te halen)

Als je het liefst in vwo wil blijven, moet je dat in jouw geval volgens mijn mening zeker doen. Je hebt dan nog maar twee probleemvakken over, (ervan uitgaand dat je met meer inzet voor eco en m&o daarvoor een goed cijfer kan halen, hoewel een 5,9 toch ook een 6 is,) en dat is geen grote hoeveelheid. Je bent duidelijk geen bèta, dus als je de kans krijgt moet je ook biologie eigenlijk laten vallen, of vind je dat juist heel leuk, dat je het houdt? Of je goed genoeg bent in geschienis weet ik natuurlijk niet, maar dat vak krijg je op de eventuele havo ook en vaak nog in de zelfde moeilijkheidsgraad. Nog een tip: basser je antwoord op deze reacties, maar neem niet klakkeloos de leukste, beste of grappigste over. Neem ze mee in je eindoordeel, maar bespreek alles met je ouders en leraren. Ik mag dit zeggen, want ik ben geen zeurende volwassene, maar een kind dat hetzelfde denkt als jij en het zelfde heeft meegemaakt als jij. Succes!

Rook/blow je? Dan weet ik wat voor type je bent. Zo ja: Ga naar Havo. Anders zou ik even nadenken of het wel reëel is wat je wel. Ga je je écht meer inzetten? Hoe ga je dat concreet aanpakken? Denk daarover na. Succes met je keuze!

Het voordeel van hetzelfde jaar met dezelfde vakken is dat je sommige stof nu wel begrijpt! Ik had dat met M&O waarvan ik de stof in de 4e niet goed begreep, na herhaling in de 5e en 6e klas begreep ik het veel beter. Ik zou als ik jou was gewoon nog een keer proberen en alles uit jezelf te halen. Het komt vast goed! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100