Waar is de schaar meest voor bedoeld haarknippen of papier knippen?

deze vraag heb ik in mijn cito toets gekregen in september. Ik weet de vraag nog steeds niet en ik heb deze week weer cito toetsen. In de cito toets komt bijv. waar de schaar het meest voor bedoeld is .. graag wil ik ook nog tips er bij om zulke vragen makkelijk te antwoorden~!. =]

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb er een tijdje over nagedacht, en ik denk haarknippen. Papier kun je ook scheuren als je geen schaar bij de hand hebt. Dus een schaar is niet strikt noodzakelijk. Haar kun je niet scheuren. Je hebt er altijd een schaar voor nodig als er wat af moet. Ja, sommige kappers 'snijden' met een mes, en met een tondeuse kan het ook, maar je hebt dan toch een instrument nodig.

Textiel, het is een strikvraag

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaar_%28ger...

In oorsprong om stoffen mee te knippen.

Bronnen:
http://books.google.be/books?id=S8w4nHjRgU...

Voor haarknippen.

De schaar is een heel oud instrument. Het woord komt uit het Latijn, secare, en dat betekent scheiden. Ook het woordje sekse komt hier vandaan. Jongens | meisjes. Deze citovraag is dus een beetje erg raar, want hoe kunnen wij nu weten of de mensen vroeger een zekere bedoeling hadden bij dit instrument. Ja, echt volkomen onzin. Een instrument heeft geen bedoeling, je kunt het gebruiken, zolang het doet wat je wilt. Dus knip maar lekker. Mensen maken fouten, ook de toetsenmakers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100