Hoe kan onze school bovenbouwleerling motiveren om leerlingen uit de onderbouw bijles te geven?

Wij hebben op school een systeem; leerlingen voor leerlingen, d.w.z. dat leerlingen uit de bovenbouw zich op kunnen geven om tegen betaling leerlingen uit de onderbouw bijles te geven. Er is echter weinig animo. Ik zit in de leerlingenraad en ons is gevraagd om een paar manieren te bedenken om bovenbouwleerlingen te motiveren. Ik heb er zelf heel lang over nagedacht, maar kwam er zelf niet uit.
Misschien hebben jullie ideeën?

m.v.g

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Organiseer wat extra's voor de bijles-gevers, bijvoorbeeld een leuk uitstapje eens per jaar, en een training waarin ze leren hoe ze het beste bijles kunnen geven. Dat laatste is nuttig en en kan ook leuk zijn, zeker voor de leerlingen die er over denken om de lerarenopleiding te gaan doen.

Je kan ze de goeie kanten tonen: Door hen zullen anderen meer kennis krijgen en misschien ook wel hogere cijfers halen! Die zullen hen dan dankbaar zijn :-) Misschien kan je ook vertellen dat de leraren dan anders over hen, de mensen die bijles geven, zullen denken. =p Dan doen ze iets goeds én ze krijgen er ook nog is betaald voor, beter kan toch niet?!

maak posters en gang ze uit. je kan ook van die kleine prijzen geven als ze het goed doen. je kan ook iets beginnen met gouden sterren. altijd als ze iets goed verdienen ze een gouden ster en als ze iemand goed helpen dat ze een ster verdienen.

Als je studielasturen hebt dan kun je ze daarmee belonen

Wie heeft dit bedacht? Volwassen? dan gaat het niet lukken. Als jongeren het plan bedenken dan is het van hen en dan gaat het lukken. Dus zul je een stap terug moeten doen en jongeren er zelf over na laten denken hoe ze een rolmodel kunnen en willen zijn. Wij werken met peereducators en dat werkt zeer goed. check deze website www.diggout.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100