Hoe kun je het schrijven van teksten verbeteren?

Ik vind het erg leuk om te schrijven(geen boeken, maar over actuele onderwerpen en reactie/recensies). Ik wil me graag verder ontwikkelen op dit gebied. Nu ben ik opzoek naar een leerzame boeken en/of websites. Het gaat dan om vaardigheid Nederlands en schrijf technieken. Wie kan mij verder helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze site vind je talloze tips en handige links: http://www.leren.nl/rubriek/talen/schrijven/ Het schrijven van artikelen is vooral journalistiek werk. Zelf heb ik ooit een cursus journalistiek gevolgd bij de LOI. Leuk en leerzaam: je krijgt een hoop huiswerk, niet theoretisch maar praktijkgericht. Hier vind je wat meer informatie over het journalistieke vak, en welke kwaliteiten je daarvoor nodig hebt: http://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/media/tekst/journalist Ook op de volgende site staat hele goeie en nuttige informatie over het schrijven van artikelen: http://www.rug.nl/noordster/schriftelijkevaardigheden/voorstudenten/journalistieketermen Als je de literaire kant eveneens interessant vindt, kun je hier nog even kijken: http://www.degraveinseabeel.eu/schrijftechnieken.html Tot besluit een leuke Engelstalige site: http://www.angelfire.com/wi/writingprocess/ Veel schrijfplezier!

Schrijven = doen. Ik zou zorgen dat je ergens in je buurt een workshop volgt (er staan er talloze op internet) en daarna HEEL VEEL oefenen. Als je schrijven leukt vindt, is dat geen straf :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100