hoe maken schoolboek makers boeken?

dus leer boeken, zoals voor Latijn Frans of iets. er staan altijd namelijk best vreemde namen en opdrachten in dat je denkt huh?! hoe kon je er bij!! zo heb ik nu bij Latijn de 'puntoremus' als voorbeeld ik kwam echt niet meer bij maar ik snap niet hoe ze zoiets bedenken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er wordt per vak per leerjaar vastgesteld wat in het boek behandeld moet worden. Op basis daarvan worden de lesboeken gemaakt. Die opdrachten heb je simpelweg nodig om de stof goed te kunnen oefenen en leren. En bij talen zul je dus onbekende woorden tegenkomen, bij andere vakken kom je ook begrippen tegen die je nog niet zult kennen maar wel nodig hebt. "Het Kenniscentrum Leermiddelen van de Stichting voor Leerplanontwikkeling (SLO) ondersteunt scholen en docenten bij het kiezen van het juiste lesmateriaal. Wat leerlingen moeten kennen en kunnen staat beschreven in kerndoelen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt de kerndoelen vast. De SLO helpt scholen de kerndoelen te vertalen naar de dagelijkse onderwijspraktijk." http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/wie-bepaalt-welk-lesmateriaal-de-school-gebruikt.html

Die opdrachten worden bedacht door een team schrijvers in opdracht van een uitgeverij.

Bronnen:
http://educatie-en-school.infonu.nl/divers...

Meestal worden schoolboeken geschreven door een team(pje) van ervaren docenten. Het eerste wat ze gaan doen is kijken naar de eindthermen: wat moet je allemaal leren in de periode waar de methode voor gaat gelden? Welke kennis en vaardigheden moet je opdoen? Daarna wordt bekeken hoe je die kennis en vaardigheden op kunt doen en wordt er allerlei lesmateriaal bij elkaar gezocht en ontwikkeld. Daarna wordt de methode nog verbeterd en uitgeprobeerd. Uiteindelijk wordt hij gedrukt. Als er af en toe iets geks in staat, is dat waarschijnlijk bedoeld als grapje, maar is de humor niet aan jou besteed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100