Ik heb over n paar weken school examens en ik ben hartstikke nerveus :s. Heeft iemand een tip voor me om van m'n zenuwen aftekomen?!

Ik zit nu in de 4e klas van het VMBO. En ik heb natuurlijk al die 4 jaren goed gepresteert op school, alle jaren goed over gegaan met een goed rapport... Maar toch ben ik bang voor de examens :'(

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verschillende homeopatische middelen te verkrijgen bij de drogist, bijv.: Bach resque remedy (druppels, spray, pastilles) of bional nervovit. Dit zijn middelen die je niet afhankelijk maken (je kan er dus niet aan gewent raken. De Bach resque remedy werkt snel, bional nervovit moet je een tijdje van te voren innemen. Lees voor gebruik de bijsluiter en vraag advies in de drogsterij. Succes!

Je kunt ademhalingsoefeningen doen, zoek maar op op internet en als je het maar geconcentreerd doeg werkt het maar ik hoorde laatst dat bananen ook erg goed helpen tegen stress en spanning voor een proefwerk! Hoop dat je er wat aan hebt, succes!

Voor onnodige examenvrees schrijven artsen wel eens een betablokker voor. Deze remt de paniek wat maar maakt je niet suf. Omdat je schrijft dat je er goed voor staat is je angst dus in feite ongegrond. Dan is de angst zelf dus de storende factor. Valeriaan schijnt minder goed te werken. Ga wel op tijd met je arts in gesprek. Even een cursusje zelfvertrouwen lijkt me minder handig. Houd wel je kennis bij door in de vrije dagen voor de examens alle boeken etc nog eens RUSTIG door te lezen. Dat helpt vaak ook prima omdat je dan controle neemt over je angst. Ik wens je een geslaagde tijd toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100