Wat moet een kind kunnen als ze naar de basisschool gaan?

Elk kind is anders uiteraard maar wat is de richtlijn als ze naar de eerste klas gaan van de basisschool? Moeten ze alle kleuren kennen? Moeten ze al kunnen tellen?

Toegevoegd na 4 minuten:
Het gaat om het eerste jaar... Dus dan zijn ze 4 jaar en zitten ze in de eerste klas!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is belangrijk dat een kind zichzelf is en dat hij/zij het leuk heeft op school.

Je bedoelt groep 1 als je kind 4 wordt denk ik? volgens mij stellen ze niet zo heel veel eisen hoor. De kleuren, tellen etc leren ze juist in groep 1 en 2! Het lijkt mij niet dat ze dat al moeten kennen voor die tijd. Wel kan een school eisen/ graag willen dat je kind zindelijk is. Een lerares heeft nu eenmaal geen tijd om luiers te verschonen. Ik werk als tussenschoolseleidster en heb een tweeling van 4 in mijn groep gehad die heel slecht spraken en nog luiers droegen.Zelfs als TSO leidster is het al vervelend de kinderen te moeten verschonen en niet te kunnen verstaan. Maar deze school liet ze toch toe dus niet alle scholen zullen daar even streng in zijn.

Aangezien school wettelijk verplicht is (vanaf 5 jaar) kan ergewoonweg geen eis gesteld worden aan wat ze moeten kunnen. Wat is normaal dat een kind kan als ie naar school komt is meer een te beantwoorden vraag: Er bestaat vzv ik weet een lijst woorden waarvan een kind de betekenis zou moeten weten (taal achterstands test)...plaatjes dus die benoemd moeten kunnen worden. Er horen dan ook kleuren bij. Er wordt verwacht dat een kind normaal kan lopen, praten in korte zinnetjes, de meeste plaatjes in prenten boeken kan benoemen ed. Er zijn ook 4 jarige kinderen die dan al het hele alfabet kennen, soms al wat lezen, simpele rekensommetjes maken (optellen, aftrekken) ed. en in volzinnen praten. Succes gewenst voor de juf die zo een kind er tussen heeft en moet proberen te voorkomen dat een dergelijk kind zich alleen maar kan vervelen. Kans aanwezig dat dat kind dan ook andere kinderen gaat vervelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100