Kan school je verplichten om op (zeil)kamp te gaan als je hier zelf voor moet betalen?

Ik zit op het mbo (doktersassistente) en er wordt een zeilkamp georganiseerd elke leerling moet voor 3 dagen kamp €75,- betalen. Als alleenwonend student, kan ik dat geld goed anders gebruiken.

Toegevoegd na 30 minuten:
bedankt voor jullie snelle(!!) reacties. in deze wet gaat het over kinderen van ouders. Ik ben meerderjarig en heb verder geen (financieel) ondersteunende ouders.
Vraag me af of dit in mijn geval dan ook geld, op een MBO beroepsopleiding als meerderjarige? Als het met een vervangende opdracht ook moet kunnen doe ik dat graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het een vast onderdeel van de studie is, dan kan de school je inderdaad verplichten. School is niet alleen in een lokaal zitten en les krijgen, een kamp en samenwerken met medeleerlingen is ook een onderdeel van studeren. Wanneer het kamp in een vakantieperiode valt, kunnen ze je niet echt verplichten.

Nee dat kan de school niet. Wel moet men je op school opvangen tijdens het kamp met andere lessen maar>>>>> DIt soort kampen zijn er niet alleen maar voor d elol, Men leert teambouw, zelfstandigheid, etc etc op een leuke manier, dus wel egelijk een aanvulling op het lesprogramma.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100