weet iemand van het zgn. mindmapping?

Ik hoorde van een revolutionaire manier van noteren en dan beter onthouden. Dit is mindmapping weet iemand hier wat over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is echt leuk! ik heb er mee geoefend en Mindmapping is een creatieve techniek die mensen helpt om delen van de hersenen te gebruiken die doorgaans niet gebruikt worden. Het mindmappen is ontwikkeld door de Engelsman Tony Buzan. Mindmapping kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij het * maken van aantekeningen (tijdens college of vergaderingen) * voorbereiden en geven van presentaties * inplannen van werkzaamheden * structureren van complexe informatie * ordenen van gedachten Door gebruik te maken van mindmapping leert u sneller (informatie wordt sneller opgenomen), stimuleert u uw eigen creativiteit en kunt u beter onthouden. De techniek van het mindmappen sluit zeer nauw aan bij de wijze waarop onze hersenen werken. Tijdens het onderdeel Mindmapping wordt ingegaan op de techniek van het mindmappen en de voordelen van het mindmappen ten opzichte van het op traditionele wijze toevertrouwen van informatie aan papier.

Bronnen:
http://www.purplemonkey.nl/page.aspx?id=44...

Een mindmap is een grafisch schema (of informatieboom), dat vertrekt van een centraal onderwerp en daaraan bijzaken en verwante concepten linkt. Een mindmap zou bij het studeren helpen details van hoofdzaken te onderscheiden en informatie logisch te ordenen in het geheugen. Concreet noteert men bij een mindmap het centrale onderwerp in het midden, en worden daar omheen verbindingen toegevoegd. Door op een consequente manier de semantische structuur aan te geven, zou het geheugen na het bestuderen van de mindmap achteraf de betreffende informatie gemakkelijker kunnen reproduceren. Deze methode zou ook gebruikt kunnen worden om meer gemotiveerd aan een bepaalde taak te beginnen, doordat je de benodigde informatie op voorhand op een effectieve manier zou opslaan in je geheugen.

Met mindmapping volg je je eigen associaties. Voor iedereen is een mindmap dus anders, maar omdat jouw logica erin verwerkt zit, kun je je wel snel een eenmaal gemapt stuk informatie eigen maken. Er bestaat ook software om mindmaps te maken, zoals freemind (http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Download) of The Brain (http://www.thebrain.com/). Wikipedia heeft een artikel over mindmapping: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mindmap

De tekst van Yancha komt van de website: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mindmap De bron hieronder vertelt ook veel over mindmapping!

Bronnen:
http://www.12manage.com/methods_mind_mappi...

Je kunt het vergelijken met een spiekbriefje maken. Ik moet het op school voor bepaalde vakken gebruiken. Onze eigen gemaakte mindmap mogen we dan bij de toets gebruiken..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100