Waar kan je een klacht indienen over werken bij Albertheijn ?

Mijn dochter en heel veel andere kinderen moeten doorwerken zonder de overuren uitbetaald te krijgen.
Op internet heb ik ook heel veel klachten gelezen maar er wordt niks aan gedaan. Ook iemand die de bond in heeft geschakeld maar die doen er ook niks aan.
Ik had zelfs gelezen dat er meer dan 500 klachten binnen was gekomen maar er wordt niks aan gedaan.
Hier hoort toch wat aan gedaan te worden, wat kan ik als moeder hier aan doen.
Me dochter had ook al geklaagd bij de manager maar die zegt steeds ja is ook wel heel erg veel wat we jullie geven we gan denk ik wel minder geven we zien ook dat het veel te veel is.
Maar dat gaat nu al weken zo, mar er iets aan doen ho maar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een bekend probleem dat al jaren speelt, en vooralsnog lijkt er weinig tot geen resultaat geboekt te worden. Natuurlijk heeft dit alles te maken met het feit dat we in de supermarkt primair met onze portemonnee kiezen, en altijd en overal voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Als de consument de prijs die een artikel waard is niet betaalt, betaalt iemand anders hem. Meestal zijn dat mensen in Verweggistan, waar we niet zo wakker van liggen, of dieren, of het milieu, maar inmiddels begint het zo dramatische vormen aan te nemen dat ook in eigen land de klappen vallen, en is het personeel alhier - en uiteraard nooit de directie - het haasje. Zeker als de werkeloosheid hoog is en de economie niet best, kun je je personeel aardig melken, persen en uitwringen omdat er altijd wel weer een ander zal staan springen om die baan. Hert typische geval van Albert Heijn vind je ondermeer op de site van Supermacht.nl. In het stuk uit de bron staat ook waar je terecht kunt met je klacht (supermarkt@bg.fnv.nl) om je aan te sluiten in de lange lange lange rij gedupeerden- maar meer kun je niet doen. Er zijn meerdere redenen waardoor bedrijven als AH wegkomen met dit soort wangedrag : de leeftijd van de gemiddelde medewerker is zo laag (evenals zijn inkomen) dat lid worden van een vakbond nauwelijks een optie is, en het personeel wisselt vaak sneller dan de weekaanbieding. Het enige dat je als moeder - en niet alleen als moeder maar als consument in het algemeen - kun doen, is je boodschappen halen in een andere winkel. Dat is de enige macht die je hebt als consument. Je moet echter wel vraagtekens hebben of het bij de concurrent wel zo veel beter geregeld is..... Een andere macht die we hebben als consument is niet meer kiezen voor onze portemonnee, maar bewuste keuzes maken waarin niet de prijs maar andere waarden tellen. Dat is echter voor Nederland nog ettelijke bruggen te ver.

Bronnen:
http://www.supermacht.nl/2010/08/28/ernsti...

Ik denk dat je bij deze vakbond wel de goede plaats hebt gevonden voor je klacht: (FNV bondgenoten)

Bronnen:
http://www.fnvbondgenoten.nl/mijnbranche/b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100