Hoe ziet de ontgroening bij een studentencorps eruit?

Heeft iemand er ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo... Toegevoegd na 1 minuut: Meestal is het zo iets. Gek doen op straat. Dat kan zijn door een lied te gaan zingen op een druk plein of door met gekke kleren aan door de stad te rennen.

Meestal zitten er heel wat onmenselijke elementen aan vast wat ze elkaar aandoen op zulke evenementen. Ik moet niet zeggen dierlijke elementen,want dieren zouden elkaar nog niet aandoen wat sommigen elkaar daar aandoen.

Het is volgens mij al stuk minder dan vroeger, omdat sommige mensen daar ronduit hard om lachen, maar bij Minerva (Leiden) kunnen ze er nog wel wat van. In de film Soldaat van Oranje zijn een paar mooie voorbeelden te zien.

Burgers en buitenlui raden er maar naar. Ze zien de uitwassen in de media. Maar meestal is het afzien tijdens een paar dagen op kamp. Fysieke activiteiten waardoor een groepsband gekweekt wordt tussen de leden van een jaargang. Het lijkt in vele opzichten op wat de scouting doet. Maar omdat het om mensen gaan die een hogere opleiding volgen, snappen veel mensen dat niet. Ze zien iets elitairs en engs... Ach ja...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100