Waarom zeggen of schrijven ze altijd gratis mobiel terwijl het in principe niet gratis is want je betaald er altijd voor ?

Ik had een keer een worden wisseling bij een vodafone winkel.
Want ze beweerden dat je een gratis mobiel krijgt bij een abonnement.
Ik gaf daar als antwoord op dat het helemaal niet gratis is, ik zei je betaald er wel voor.
Hij vroeg dus hoezo: ik zie nou als ik de zelfde abonnement neem maar dan zonder telefoon dan betaal ik veel minder.
Dus al ik een sim only neem dan betaal ik veel minder.

BV een abonnement van 150 min met "gratis" mobiel betaal ik 24.95 en de zelfde abonnement met 150 min maar dan sim only abonnement "is zonder telefoon"betaal ik 14.95 dus is hij niet gratis.
Daar werdt die verkoper zo boos om, hij zegt met jou ga ik niet in discussie ik kan met jou geen zaken doen en toen liep hij weg.
En ik dacht zo mooi ik heb je te pakken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goeie vraag! Je hebt helemaal gelijk. Ik heb ook al vaker zo'n discussie gehad. De winkel zet erop dat het gratis is om mensen te lokken die telefoon wel te kopen die niet zo 'bijdehand' zijn als jij en ik. En die niet beseffen dat dezelfde telefoon helemaal niet gratis is. De winkels die telefoons verkopen, verkopen zo ontzettend veel telefoons extra door in de advertentie neer te zetten dat de telefoon gratis is. Terwijl dit in werkelijkheid helemaal niet is. Je hebt hem mooi de les gelezen. Mijn complimenten!

Waarom? Omdat er altijd mensen zijn die het geloven, maar in de commercie is niets gratis.

Omdat ons Nederlanders erg gevoelig zijn voor het woordje 'gratis'. Mijn toestel was echt gratis. Ik betaal net zoveel abonnement als eerst en ik heb een nieuw toestel gratis erbij voor de verlenging. En omdat het internet voor de aanbieding goedkoper is, betaal ik zelfs minder. Dus in vergelijking met 2 maanden geleden betaal ik minder en heb ik een hele dure smartphone extra. Dat vind ik toch wel gratis, zeker omdat ik het toestel echt wilde hebben.

Ze willen meer bezoekers in hun winkel en meer verkopen. Dus om je te lokken de fout in te gaan.

om klanten te werven natuurlijk op een slinkse manier ik zit al tig keer naar een BB advertentie te kijken maar ik laat mijn verstand prevaleren.

omdat mensen gek op zogenaamde voordeeltjes zijn. dat ze er financieel niks mee opschieten of er zelfs op moeten toeleggen is minder erg dan het idee dat je een voordeeltje hebt. denk ook aan mensen die stad en land afreizen voor de goedkoopste aanbiedingen maar vergeten hoeveel extra benzine ze nodig hadden om die paar euro te 'verdienen'.

Wees altijd op je hoede Gratis bestaat nie. Alleen de zon is gratis. Al iemand je iets aanbied en het is gratis dan moet hij altijd wat terug hebben van je vroeg of laat ooit komt er een verrekening.

Inderdaad het is een trucje. Maar alles wat zogenaamd gratis is, is niet gratis. Het is altijd gratis bij...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100