Hoe voorkom ik dat klanten mijn tijdschriften stelen?

Ik heb tijdschriften gekocht voor in mijn restaurant en afhaal, omdat klanten het erg waarderen. Maar sommige tijdschriften zijn duur en als er telkens een paar zijn die de leukste tijdschriften mee jatten dan moet ik ophouden tijdschriften op tafel te leggen.

Hoe kan ik de tijdschriften dus diefstal proef maken? Zijn hier speciale kettingen voor? Ik kan me herinneren dat ik er wel eens heb gezien bij een tandarts, maar ik weet de naam niet van zoiets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn speciale kettingen voor. Ook zijn er speciale tijdschriften voor in cafetaria's etc. Wat bij onze tandarts helpt is dat er op de tijdschriften staat dat ze niet meegenomen mogen worden. Als mensen er op gewezen worden dan blijken ze het toch minder vaak te doen.

Je zou ook het tijdschrift kunnen klemmen in een krantenstok. Op die manier is het te groot geworden om zomaar in een tas te kunnen verdwijnen.

Bronnen:
https://www.biblioshop.nl/nl/p/1017/30135/...

Terug van (bijna) weggeweest: de krantenstok! Je ziet 'm steeds vaker in de lobby van hotels, bij de leestafel in cafés en bij de ingang van restaurants: de krantenstok (of krantenhanger)! Logisch, want de stok houdt de krant netjes geordend en compleet, laat de lezer gemakkelijk kiezen tussen meerdere kranten, neemt eenmaal opgehangen nauwelijks ruimte in en voorkomt een papieren puinhoop.

Plak een sticker alarm erop wat ze ook in de winkels doen.

Ik zou een camera ophangen en een kosten baten analyse maken, als iemand voor 100 euro in de week verteert zou ik het tijdschriftenverlies op de koop toe nemen. Mensen die een koffie bestellen en er vervolgens met Vrij Nederland vandoor gaan kun je beter op hun gedrag aanspreken.

Dan maak je met een perforator een gat in de bovenhoek en doe je daar zo een ringetje door die je vastmaakt aan een kettinkje wat je kan kopen bij de doe-het-zelf zaak. En die maak je vast aan een vast punt in de tafel/muur

Zet een bordje op tafel met een positieve tekst,bv.Na u kunnen anderen ook lezen. of plak een sticker op het tijdschrift met uw logo/bedrijfsnaam,goed zichtbaar,mensen worden niet graag als dief gezien.leg op tafel(wellicht aan een touwtje)een paar potloden,zodat iemand die een link of iets anders wil onthouden niets hoeft los te scheuren/meenemen.potlood/bakje met papier om iets te noteren.misschien papiertje met bedrijfsnaam/logo=reclame.veel succes ermee.

Hierbij enkele mogelijke oplossingen : - je kan de kosten voor je magazines verlagen door "oudere" magazines aan te bieden. schrijf hiervoor naar krantenwinkels of uitgevers : zij hebben vaak overschotten. een "oud" magazine is vaak maar één maand oud en bv. met interieurtijdschriften etc is dat geen ramp. of misschien heb je vrienden/kennissen die geabonneerd zijn op een magazine en dit weggooien nadat ze het gelezen hebben? - in de stad waar ik woon (Gent) is er een café waar je je schoen moet afgeven als je een bepaald bier besteld, zodat je niet met het glas gaat lopen. Ondertussen is dit een toeristische trekpleister geworden, en komt me er speciaal het bier drinken om zijn schoen te kunnen afgeven... - in een ander café had men een leestafel geïnstalleerd. Daar hingen tijdschriften, kranten etc...;vast aan een ketting, kranten met krantenstok, tijdschriften in een harde kaft. Gezien het meestal alleen-komende klanten zijn die in een tijdschrift lezen, is een leestafel best te overwegen. Klanten gaven destijds aan dat ze het jammer vonden dat de leestafel (wegens plaatsgebrek) weg ging omdat ze vaak spontaan aan de babbel raakten aan die tafel.... en omdat het zo hip stond om daar te zitten lezen. - laat het los. als de magazines weg zijn, zijn ze weg. Vervang ze niet. Als mensen dan naar magazines vragen zeg je dat ze gestolen worden. ZOnder rancune, gewoon als mededeling. Dit zal de sociale controle automatisch verhogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100