is een niet getekend contract geldig met volgend voorwaarde?

Even situatie schetsen, 2 jaar terug hebben we een firma aangesteld die hier wekelijks iets moet komen ophalen, alles loopt zoals het moet. Maar we hebben iemand gevonden die dit goedkoper wilt doen, dus zoek naar ons contract met firma 1 en zie dat ik nog in het bezit ben van beide exemplaren, maar bij de voorwaarden staat: De duur van de overeenkomst wordt vastgelegd in de bijzondere voorwaarden van het contract. Het ontbreken van een schriftelijke overeenkomst wordt gelijkgesteld met een feitelijke overeenkomst van 1jaar.

kan dit zomaar?

heb al telefonisch contact opgenomen om te vragen als ze een kopie konden sturen van contract maar die hadden ze niet in het bezit, maar er werd wel aangehaald naar bovenstaande voorwaarde.

Toegevoegd na 1 uur:
belangrijkste feiten:
betrefd een overeenkomst waarvan ik beide exemplaren heb (niet getekend)
in de voorwaarden staat een niet getekend = getekend voor 1jaar
duurovereenkomst 3jaar (heb niet getekend maar een getekend = een getekend dus word 1jaar van in de voorwaarden eingelijk 3jaar?)

feit,: we hebben gebruikt gemaakt van de diensten, zonder klachten. maar stel dat we nog geen beroep gedaan hadden op die firma zijn diensten maar wel in het bezit van de beide overeenkomsten, dan hangt je er eingelijk aan vast? zonder getekend te hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of je het contract nu wel of niet getekend is is niet meer van belang ,de firma heeft 2 jaar de dienst geleverd zoals in het contract staat ,de rekeningen zijn betaald (mag ik aannemen) dus is er sprake van een al dan niet schriftelijk dan wel mondeling overeengekomen contract . (anders zou er namelijk niets opgehaald zijn en betaald voor de dienst ) mondelinge overeenkomsten zijn net zo geldig als een ondertekent stuk papier dus heb je je te huoden aan de opzegtermijn zoals in de voorwaarden staat .

Het is heel simpel. Zolang jij niet hebt getekend voor een contract of jij hebt schiftelijk bewijs dat de tegenpartij niet in het bezit is van een ondertekend contract, dan zit jij nergens aan vast en kun je ten alle tijden overstappen naar een ander bedrijf!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100