Ik wil een webshop beginnen. Met welke rechtsvorm moet ik me inschrijven bij de KvK? En met welke belastingen krijg ik dan te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij de webshop alleen opzet zonder aandeelhouders en zonder partner kun je voor een EZ (eenmanszaak gaan). Mocht je later samen gaan werken kun je over gaan naar de VOF (vennot schap onder firma). Heb het zelf ook gedaan voor moeders (kleding). EZ is voldoene want ik wil der niets mee te maken hebben (kleding is gwn weg niet mijn ding). En waarschijnlijk heb je al concurrentie genoeg =P GrtZ..

Bronnen:
http://www.2commerce.nl/webwinkel-beginnen...

Dat ligt er aan wat jij bedoelt met een webwinkel. Heel veel mensen verkopen zelfgemaakte spulletjes via gratis webwinkels op sites als "met de hand" of Marktplaza". Dat wordt dan gezien als hobbyverkoop. Formeel moet je de inkomsten hieruit opgeven aan de belasting, maar je moet eerst maar eens zien om je ook inkomsten hebt. Want de concurrentie is enorm. En de uitgaven kunnen ook hoog oplopen en eventuele cursussen e.d. horen daar ook bij. Voorbeeld: http://riccreaties.marktplaza.nl/ Geen rechtsvorm, geen belastinggedoe. Voor 2014 kan er tot aan € 6.230 belastingvrij bijverdiend worden. Gaat dat lopen en wil je het serieuze aanpakken lees dan de informatie van de Kamer van Koophandel http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/kies-uw-start/starten-met-een-webwinkel/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100