Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik een btwnummer aanvragen voor de stichting?

Wij hebben voor onze stichting een website gemaakt. Om deze website te openen, hebben we een btw-nummer nodig. Hoe kan ik deze aanvragen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
5.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hoe kom ik aan een BTW nummer?Op de website van de belastingdienst www.belastingdienst.nl/downloads kunt het formulier voor startende onderneming downloaden en invullen, u krijgt dan door de Belastingdienst een BTW nummer toegewezen. Dit nummer moet u vermelden op het briefpapier van uw BV en alle andere uitingen van uw BV.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik neem aan dat het bij een stichting hetzelfde werkt als bij een BV.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wat bedoel je als je schrijft dat een btw-nummer nodig is om een website te openen? Het is mogelijk om alsnog een btw-nummer te krijgen als je dat niet hebt gekregen toen de stichting werd aangemeld bij de Kamer van Koophandel. Schrijf daarvoor een brief naar het belastingkantoor in jouw regio: http://bit.ly/BDadrs. Vermeld in die brief waarom je denkt dat er btw-plicht ontstaat voor de stichting. Op onze website vind je meer informatie over belastingen voor stichtingen en verenigingen: http://bit.ly/StiVer.

Met vriendelijke groet,
Stan
Webcareteam Belastingdienst
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding