Mag ik btw op mijn offerte zetten?

Ik heb een eigen Sinterklaas groep, en vanaf dit jaar willen wij ook bedrijfs bezoeken gaan doen. Aanmelden bij de KVK hoeven wij niet is ons verteld maar we moeten over onze bezoeken natuurlijk wel belasting betalen. Nu is de eerste aanvraag voor een bezoek al binnen. Maar ik moet wel eerst een offerte sturen. Mag ik daar nu op zetten: de genoemde bedragen zijn exclusief 21%btw ??

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat is zelfs heel normaal om te doen. Bedrijven krijgen vaak/altijd offertes met apart genoemd BTW percentage

Nee want jij bent geen bedrijf dus niet btw plichtig van het bedrag wat je rekent zul je zelf loonbelasting en dergelijke moeten betalen maar geen btw

Je moet eerst bij de Belasting een zogenaamd BTW nummer aanvragen. Je moet dan aantonen dat je serieus bezig bent. Zodra je dat hebt, mag je BTW heffen. En wat nog belangrijker is, je mag voor je bedrijfje betaalde BTW aftrekken. Verder val je dan onder de kleine ondernemersregeling waardoor je een deel van de BTW zelf mag houden. Alleen de winst van het bedrijfje telt mee voor de inkomstenbelasting (zo kan je de kosten van het Sinterklaaspak aftrekken) Terwijl als je geen BTW nummer hebt, je inkomsten uit het bedrijfje meetellen voor de inkomstenbelasting.

Als je BTW plichtig bent moet je BTW op de offerte vermelden. Als je niet BTW plichtig bent mag je geen BTW op de offerte vermelden. Informeer dus allereerst bij de belastingdienst of je - mss ook op basis van de geschatte inkomsten - BTW plichtig bent. Zie links, en bij twijfel gewoon vragen.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100