Welke neven verplichtingen heb ik als ik een eenmanszaak begin?

Ik wil een eenmanszaakje beginnen met artikelen die ik wil verhuren (kleding etc) . Ik weet dat ik volledig aansprakelijk ben etc maar wat ik niet weet is: moet ik alleen een kvk nummer aanvragen en deze betalen of heb ik meerdere verplichtingen zoals lid worden van een of andere verplichte instelling (of wat dan ook) ...? Hoor wel eens van die spookverhalen dat als je eenmaal een KvK nummer hebt, je allerlei verplichte lidmaatschappen moet betalen...Ik kan er op internet niets of weinig van vinden vandaar de vraag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent verplicht je in te schrijven bij de kvk. Je mag daar aan ze opgeven dat ze je adres niet mogen doorgeven voor allerlei reclamedoelen. Dat houdt het meeste tegen. Verder zul je je bij de belasting moeten melden. Verder hoef je nergens lid van te worden. Toegevoegd na 2 minuten: Zoals vdijken zegt: wel buma-stemra als je in de zaak muziek draait, en er zijn natuurlijk nog veel meer dingen. Sommige gemeentes hebben reclame-heffing voor je gevelreclame etc. Maar dat zijn allemaal dingen die er bij komen alleen als je ze zelf doet. Je hoeft immers geen muziek te hebben, of reclameborden.

Je moet je verzekeren tegen aansprakelijkheid. De spookverhalen slaan op de paramedische sector waarbij je lid van een dure club moet zijn om de kosten bij een ziektekostenverzekeraar te kunnen declareren. En zorg dat je een accountant hebt. Een zakelijke rekening kost klauwen vol geld en is meestal niet nodig. Als je in de ruimte waar je klanten ontvangt muziek draait moet je geld betalen aan de BUMA/STEMRA; als je je niet zelf meldt geven ze je een boete.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100