Wat kun je ondernemen als je financieringsaanvraag voor je onderneming door de bank is geweigerd?

Stel: het is een gezond bedrijf:
- met cijfers in de plus;
- de prognose is goed(gekeurd) voor de komende jaren van 2013 tot en met 2015;
- het eigen vermogen is positief.

Maar er is een 'maar'.. Tòch wordt de financieringsaanvraag geweigerd op grond van de omzet van 2013, omdat dat naar schatting veel minder zal zijn dan de omzet van dit jaar, 2012..volgens de bank!

Dit is een vraag die ik stel voor een vriend, die sinds twee maanden een bedrijfspand huurt, maar sinds drie jaar al zelfstandig ondernemer is.

Ik had hem al gezegd dat hij er verstandig aan deed om eerst een ondernemingsplan op te laten stellen, alvorens hij een bedrijfspand zou gaan huren en alles zou gaan verbouwen, klanten zou werven, etc. Maar goed.. Hij is zijn bedrijf :)

Alvast bedankt voor jullie antwoord/hulp!

Toegevoegd na 2 minuten:
Correctie: hij is zijn bedrijf = het is zijn bedrijf :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de ene bank geen financiering wil verzorgen, wil een andere bank dat misschien wel doen. De banken hanteren niet allemaal dezelfde regels voor het verlenen van financieringen. Ga verschillende banken langs! Als het niet lukt bij een bank, dan is het raadzaam te proberen bij andere geldschieters financiering los te krijgen, bijvoorbeeld familieleden of investeerders. Het is in ieder geval verstandig een ondernemingsplan op te stellen! De Kamer van Koophandel kan adviezen geven over financiering voor een bedrijf en het opstellen van een ondernemingsplan. De website van de Kamer van Koophandel is www.kvk.nl

Bronnen:
www.kvk.nl

Probeer een andere bank. Verschillende banken hanteren verschillende normen. Ik werd ooit door een grootbank afgekeurd en kreeg de lening van een kleinere bank. Het was ook een bedrijfslening met positieve cijfers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100