Stel je hebt een privé auto die gebruikt voor je onderneming, mag je dan je brandstof als kosten van je omzet aftrekken?

En mag je de BTW van brandstof als voortbelasting in mindering brengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee je mag als je je prive auto gebruikt je zelf € 0.19 per km belasting vrij uitbetalen.

Als je zakelijk rijd, mag je die aftrekken van de omzet voor belastingvermindering. Max 0,19 per/km . Als je veel rijd, is het verstandig het andersom te doen: van prive-auto bedrijfsauto maken: je moet dan wel een rittenstaat bijhouden.

Bronnen:
www.belastingdienst.nl

Als je structureel,dus niet incidenteel, de prive-auto voor je onderneming gebruikt, kun je zelfs en gedeelte van de btw bij aankoop verrekenen na toestemmig fiscus. Daarvoor moet je wel een verzoek doen aan de Belastingdienst met de nodige gegevens.

Gedeeltelijk off-topic: Je kunt trouwens bij de aanschaf van een nieuwe auto ervoor kiezen om de auto voor de inkomstenbelasting te etiquetteren als prive vermogen en voor de BTW als bedrijfsvermogen (let op: betekent wel eventuele bijtelling voor de BTW). Ik heb een paar hiervan in mijn portefeuille en zij doen dit m.n. om direct de BTW op de aanschaf terug te vragen, is dus een liquiditeitsvraagstuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100