Hoe moet de perfecte herenkledingzaak er uitzien?

En dan bedoel ik naast visueel ook; welke merken moeten er worden verkocht; wat voor personeel moet er staan; wat moet er nog meer te koop zijn behalve kleding; welke aftersales is er belangrijk; prijsniveau? Enz.

Toegevoegd na 29 minuten:
De doelgroep is mannen tussen de 30 en de 50, met een minimaal modaal inkomen en een moderne inslag qua stijl.

Toegevoegd na 3 uur:
Ik heb reeds een gerenommeerde herenmodezaak, en de zaak bestaat dit jaar 11 jaar! Ik ben elk seizoen weer op zoek naar nieuwe aspecten om de zaak te verbeteren, en dat is de reden dat ik deze vraag stel.
Ik verkoop luxe merken in het midden/hoge segment.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vraagt naar de perfecte kledingzaak, maar als je er een wilt starten moet het ook nog economisch rendabel zijn. Ik wil graag goed geadviseerd worden, dus door iemand geholpen worden die echt goede stylingadviezen kan geven. Ik kom wel eens in een zaak en die heeft niet de standaard kleding, maar door de manier van verkopen neem ik er toch vaak iets mee. De verkoper ziet gewoon of iets me staat of niet. Kleding die vermaakt moet worden, moet gewoon gratis. Niks zo flauw als 5,95 extra moeten betalen op een broek van 139. Dan de merken; op zich doen Gaastra, Gardeur, Brax, Boss etc het altijd wel goed, maar onderscheidend is anders. De eigenaar van de zaak waar ik kom, koopt zelf in in Italië, Duitsland etc. Kost moeite en geld, maar dan hangt er wel iets in je tent wat niet op iedere straathoek te vinden is. Vaak zie je bij de kleding ook schoenen verkocht worden en natuurlijk de riemen en onderkleding (koop shirts van Alan Red in, de rest is rommel). Zorg bij overhemden ook voor een overvloed aan stropdassen, niks zo irritant om met je net gekochte hempie andere zaken af te moeten struinen naar een bijpassende stropdas. Wat het prijsniveau betreft is het natuurlijk belangrijk waar je zaak gaat zitten en of het past in de klantengroep die je wilt bereiken en wat er in de buurt woont. In Blaricum zul je een andere zaak openen dan in een Haagse achterstandswijk. Koppie koffie aanbieden doet het ook altijd goed, maar serveer dan wel goede koffie. Ik hoor wel waar je de zaak opent, als ie er ongeveer zo uitziet kom ik bij je langs. Succes!

kinderabeid vrij & kleding die lang mee gaat. de rest is subjectief en voor iedereen anders

Parkeersplaats voor de deur. Grote pashokken. Alles op voorraad. Overlapende seizoenen, dus niet alleen zomer bijv. Je moet in 1 keer voor meerdere seizoenen kunnen slagen. Mooie verkoopster die meteen ziet waar het mis gaat bij "de man" en snapt hoe het beste resultaat te bereiken valt.

Niet denigrerend bedoeld, maar zet er een homosexuele verkoper in. Deze weten zich bijna altijd perfect te kleden.

Ik heb begrepen,dat ik niet in jouw doelgroep val,anders zou ik zeggen herenkleding in alle prijsklassen en deskundig en vriendelijk personeel! Maar ja,ik mag niets zeggen,dus laat maar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100