Vanaf welke leeftijd mag je je inschrijven bij de kamer van koophandel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Minimumleeftijd voor ondernemers Om ondernemer te worden dient u zich in te schrijven in het Handelsregister bij de kamer van Koophandel. De KvK hanteert hierbij een minimumleeftijd van 18 jaar. Onderstaande informatie is afkomstig van de Kamer van Koophandel: Definitie minderjarigen De definitie van minderjarigen is als volgt: “zij die de ouderdom van achttien jaren niet hebben bereikt en niet gehuwd zijn of gehuwd zijn geweest”. Volgens het Burgerlijk Wetboek zijn minderjarigen handelingsonbekwaam. Dat betekent dat je als minderjarige slechts rechtshandelingen mag verrichten als je toestemming hebt van je wettelijke vertegenwoordiger(s). Dat wil zeggen je ouders of voogd. Rechtshandelingen zijn handelingen die je doet waardoor er rechten en plichten ontstaan. Zoals bijvoorbeeld zaken kopen of huren, of geld lenen. Voor bepaalde (dagelijkse) rechtshandelingen, zoals het kopen van een treinkaartje of een frietje bij de snackbar, heb je die toestemming niet nodig.

Je mag jezelf inschrijven vanaf je 18e. Wil je toch eerder een KvK-nummer, kan dat onder volmacht van je ouder. Zie eventueel ook daarover de bron. En eventueel de tweede bron ter inspiratie.

Jelle du Chatenier Titel: Geplaatst: 17 Oktober 2010 Geregistreerd: 14 Oktober 2010 Berichten: 117 Woonplaats: Delft (Z-H) Het is een oud topic maar ik wil hier zeer zeker op reageren. Ik was 15/16 toen IK een inschrijving deed bij de KVK. Het KVKnr staat dan ook op mijn naam. Wel moest hier een ouder/voogd voor mee, maar die hoefde niks te onderteken. Wel moesten hier diverse mensen voor geraadpleegd worden, ik was de jongste ondernemer van dit regiokantoor. (enige minderjarige). Dus het kan wel degelijk, een inschrijving indien je nog minderjarig bent. _________________ Gebruiker van: Logivert Mijn webwinkel Pro+

Bronnen:
http://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?t=348

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100