krijg ik een dag van de werkgever wanneer de grootmoeder van mijn vrouw wordt begraven?

ik werk bij een bloemengroothandel,maar weet niet in welke cao het bedrijf valt

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans is groot van niet, Althans ik kreeg het niet. Maar dat is afhankelijk van je cao. Waarschijnlijk val je onder het cao bloemendetailhandel. Heb hem voor je opgezocht. Als je het niet kan vinden, kan je het ook aan je baas vragen, of anders afdeling p&o. Toegevoegd na 3 minuten: De laatste cao die ik heb toegevoegd is volledig, de vorige niet.

Bronnen:
http://www.salaris-informatie.nl/Sectoren/...
http://www.salaris-informatie.nl/Sectoren/...

Ik ben bang van niet, omdat de grootmoeder van je vrouw geen bloedverwant is (hooguit uit coulance-overwegingen).

De grootmoeder van je vrouw is door jouw huwelijk aanverwant geworden in de 2e graad. In onderstaande link wordt precies benoemd wat bloed- en aanverwant is. Het lijkt mij reeel dat hiervoor een dag bijzonder/buitengewoon verlof voor wordt verleend. Dit is in je CAO vastgelegd. Jouw werkgever moet je wel in de gelegenheid stellen om naar de begrafenis te gaan. Via personeelszaken kun je informeren onder welke CAO jij valt.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

De wettelijke regeling Calamiteiten- en ander kort verzuimverlof zegt dt je vrij krijgt voor de begrafenis van een naast familielid. Dus niet perse een hele dag. Er wordt niet gezegd dat dat 1e en/of ook 2e graad is. De grootmoeder van jouw vrouw, is net als je eigen grootmoeder verwant in de 2e graad. Buitengewoon verlof wordt geregeld in de CAO. Dus waarom zou je het niet aan je baas of aan personeelszaken vragen? Het is sowieso heel nuttig te weten onder welke CAO je valt.

vraag het de betreffende vakbond. Bij voorbeeld FNV Bondgenoten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100