Kan een werkgever weigeren een werknemer ziek te melden?

Een vriend van ons heeft zich gisteren ziekgemeld wegens zware hoofdpijn. Ws. stresshoofdpijn, veroorzaakt door de belabberde werksituatie. Vanmorgen moest hij op gesprek komen bij personeelszaken. Daar werd hem gezegd dat hij maar verlofdagen moest opnemen omdat ze niet van plan waren hem ziek te melden. Kan dat zomaar? En zoniet, wat kan hij hier aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaststellen van medische beperkingen in relatie tot de arbeids(on)geschiktheid van een werknemer is de taak van bedrijfsarts en verzekeringsarts. Zij oordelen over de vraag of een werknemer (medisch gezien) kan werken. Zeker niet de werkgever. En een werknemer verplichten maar verlof op te nemen kan niet. Is er een arbodienst? En dus een bedrijfsarts? Ik ben niet meer zo thuis in de precieze regels, maar ik zou de vriend adviseren met de Arbeidsinspectie te bellen. per telefoon: 0800 27 00 00 0 (gratis) Er is ook een contactformulier op hun website. http://www.arbeidsinspectie.nl/contact/index.aspx

Als een werknemer zich ziekmeld, moet een werkgever hier gehoor aan geven en de werknemer hier ook daadwerkelijk ziekmelden! Hij mag dit NIET weigeren! Een werkgever heeft zijn personeel hiervoor verzekerd! Mits er kan aangetoont worden door de werkgever dat de werknemer zich zonder aanleiding heeft ziekgemeld kan de werkgever aanspraak maken op schadeloosstelling ten koste van de werknemer! Weigeren is in nederland niet toegestaan! Maar zonder gegronde reden ziekmelden begeef je je als werknemer wel op glad ijs!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100