Ik wil ontslag nemen, en weet niet of dit wel kan volgens mijn arbeidsvoorwaardes omdat iedereen vrij wilt?

Aankomende weken zijn leuke weken in de stad en iedereen wil graag heen, normaal gesproken geld dat je 2 week van te voren vrij kan vragen maar ze hebben voor die weken een andere regeling.. Toevallig loopt over 1 week mijn contract af, als ik zeg dat ik deze NIET wil verlengen, dan ben ik toch gewoon na die datum vrij? Of zitten er addertjes onder het gras, waar moet ik op letten. Ik heb al twee andere banen dus ik wou sowieso al stoppen bij de supermarkt.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

je collega's zullen er niet blij mee zijn als je dat doet, lees je contract nog een keer goed door, want meestal staat er in hoelang van te voren het ontslag ingediend moet worden, dit geldt zowel voor jou, als voor je werkgever.

Als je een contract hebt met een einddatum, dan ben je na die datum niet meer in dienst. En dan heb je dus geen opzegtermijn. Wel raar dat er nog geen leidinggevende met jou over al dan niet verlenging heeft gesproken. Ik zou dus maar snel doorgeven dat je het contract NIET wilt verlengen.

Neem gewoon ontslag en ik hoop dat je een jaar zonder werk blijft!

Als je nog een restant vrije dagen over hebt, moet je deze voor einde contract opmaken. hebt je deze niet, dan moet je het contract uitzingen, anders heeft de werkgever het recht ook geen salaris uit te betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100