Waarom zouden ze bij de politie en de brandweer niet zo veel loon krijgen, terwijl je ook mensen red/in leven houdt net zoals een dokter of chirurg?

Dit is een vraag waar ik nog nooit antwoord op heb gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen is de studie langer/moeilijker je hebt als arts meer verantwoordelijkheden/aansprakelijkheid, je moet constant bijscholing krijgen en het is moeilijker, saaier, etc.

omdat je als politieman/brandweer niet zo'n ellenlange, zware studie hoeft af te ronden dan voor chirurg e.d.

Het zal ermee te maken hebben dat de opleiding tot agent / brandweer een stuk minder zwaar is dan tot arts (10 jaar studie), en hierbij de drempel meteen hoger wordt.

Politie en brandweer krijgen genoeg loon. Is een kwestie van vraag en aanbod: er melden zich nog steeds geschikte mensen aan.

Salarissen worden mede bepaald door duur opleiding aantal opgeleiden en verantwoordelijkheden binnen het beroep. Veel vraag en weinig aanbod kan leiden tot hogere lonen of tarieven.

verdient nog aardig hoor. als brandweerman. maar goed. ik denk dat de apparatuur die een arts gebruikt VELEN malen duurder is dan die een brandweerman gebruikt. ook moet je voor een baan als arts veel langer studeren. en er zijn nog veel meer factoren die een rol spelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100