ABU CAO vraag zie hieronder!!!

ABU CAO vraag: Iemand die 30 weken in fase A werkt voor opdrachtgever A en werkgever A wordt daarna door werkgever A geplaatst bij opdrachtgever B. Begint de telling dan weer opnieuw?

Weet jij het antwoord?

/2500

De CAO zegt hierover: c. In fase A is de uitzendkracht steeds werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding, tenzij uitdrukkelijk een detacheringsovereenkomst is overeengekomen. d. De 78 weken in fase A worden doorgeteld (alleen de gewerkte weken tellen mee), zolang er geen onderbreking is van 26 weken*2 of meer tussen twee uitzendovereenkomsten. Als er wel sprake is van een onderbreking van 26 weken of meer dan begint de telling opnieuw. Leidend lijkt te zijn: De uitzendende organisatie. Dus niet waar je werkzaam bent, maar wie je uitstuurt. In jouw geval zou de telling doorlopen, is mijn interpretatie. Het beste kan je dit natuurlijk bij de organisatie navragen.

Je vraag is te onduidelijk gesteld om een goed antwoord te kunnen geven. Bedoel je met opdrachtgever de werkgever of bedoel je de opdrachtnemer (dus de organisatie waar jij je werkzaamheden uitvoert). De telling begin alleen opnieuw als er een onderbreking van drie maanden is of wanneer je ziek bent geweest (dan geldt namelijk 'ziekte is einde overeenkomst').

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100