kan je ook een boer worden zonder opleiding (landbouw)?

ik en een goede vriend willen graag een boerderij beginnen voor landbouw. wij willen gewassen kwekken maar we hebben geen opleiding. kan ik dan toch boer worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan. Er zijn in Nederland maar een paar beroepen/titels waarvoor je een specifieke opleiding voor gehad moet hebben, agrariër is er daar niet een van. Als boer moet je natuurlijk wel aan allerlei eisen en wetgeving voldoen, maar een opleiding tot agrariër is daar geen onderdeel van.

Bronnen:
https://www.ondernemersschool.nl/overzicht...

Dat zal in de praktijk allen kunnen als je zelf een flink startkapitaal hebt. Voor het verbouwen van gewassen (grond voorbereiden, zaaien, onkruidbestrijding, beregening, oogst, opslag etc) heb je niet alleen grond nodig, maar ook allerlei machines en opslagruimte. Zonder passende opleiding en ervaring krijg je daar waarschijnlijk geen krediet voor. Je kunt natuurlijk het e.e.a. uitbesteden aan een loonbedrijf, maar als je te veel uitbesteed maak je zoveel kosten dat je nooit winst kunt maken. Om succesvol te kunnen boeren heb je ook wel de nodige kennis (en ervaring door stages) nodig. Anders is je oogst gedoemd te mislukken en zit je met grote investeringen die je niet meer terugverdient.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100