Zal de ARBO maandag extra controleren op 'ziekte' van werknemers?

Nederland speelt maandag natuurlijk de eerste WK 2010 wedstrijd en veel mensen krijgen vrij of kijken op het werk. Toch zullen er ook zeer waarschijnlijk mensen ziek of 'ziek' zijn. Zal de ARBO hier extra scherp op gaan controleren? Kunnen we ze aan de deur verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je eerder verantwoording bij je werkgever moet afleggen, die weet ook donders goed waarom iedereen "ziek"is. Hij had ook maatregelen kunnen nemen net als elk ander bedrijf. Helaas tref je het dus niet als je hoogste niet van voetbal houd. Bij mijn man zijn ze overstag gegaan en mogen de buitendienst werknemers terug komen op de zaak om op de beamer te kijken, aangezien ze zelf wel zouden gaan kijken op kantoor, nu meld niemand zich ziek en anders zouden ze dat zeker wel hebben gedaan. Na 1 dag ziek komt de arbo ook niet gelijk kijken lijkt mij.

Alle werknemers in nederland hebben een verantwoordelijkheid, en die zullen zij respecteren zo ook maandag en dat weet de arbo ook. Er zullen natuurlijk wat uitzonderingen zijn,die zich maandag ziek melden, maar die vallen snel door de mand. De arbo zal maandag niet extra gaan controleren.

Daar hebben ze geen mensen voor, die zitten voetbal te kijken.

De arbo zal niet extra gaan controleren, wel zal een ziekmelding bij je leidinggevende vragen oproepen, al of niet terecht. Je kan natuurlijk ook écht ziek zijn, maar als je baas weet dat je voetballiefhebber bent, kan hij zich wel gaan afvragen hoe ziek je dan wel niet bent.... Overigens de politie controleert wel extra, op openstaande boetes. Ze gaan langs bij mensen die nog iets op hun kerfstok hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100