Mag mijn werkgever een officiële waarschuwing geven omdat ik een afspraak met behandelend arts verzet?

Sinds 3 maanden zit ik in de ziektewet ivm overspannenheid/burnout. Op eigen initiatief heb ik contact opgenomen met de POH-GGZ ivm behandeling . Daarna ben ik pas op gesprek geweest bij de bedrijfsarts. De POH is dus op eigen initiatief.
Mijn werkgever vroeg mij eergisteren hoe het bij de POH was en heb aangegeven dat ik de afspraak heb moeten cancellen ivm ziekte van ons kind en geen oppas had kunnen regelen. Hij was behoorlijk geirriteerd en heb aangegeven dat ik een nieuwe afspraak ging maken hoewel ik weet dat het aardig vol zit daar. De afspraak is nu verzet naar de 2e week van december.
Nu heb ik vandaag een officiele waarschuwing gekregen met daarbij de melding dat de volgende keer het loon ingehouden gaat worden vanwege het feit dat ik het re-integratietraject vertraag door deze afspraak te verzetten onder normale werktijd.
Mag mijn werkgever dit zomaar doen? De POH is op eigen initiatief en niet vanuit de bedrijfsarts. Daarbij mag mijn werkgever toch niet vragen hoe het bij de behandelaar is geweest? Ik had hen wel verteld dat ik op deze dag de afspraak zou hebben terwijl ik dat niet eens hoef te doen.
Ik ga morgen het bezwaarschrift aangetekend versturen.
Ivm de burnout vergeet ik ook zaken of stel ze uit. Dit is ook door de bedrijfsarts vastgelegd. Nadien werden vanuit mijn omgeving andere oplossingen aangedragen mbt de oppas.

Toegevoegd op 14 november 2019 21:32: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Er zijn geen regels omtrent het geven van "officiële waarschuwingen". Dus ja dat mag de werkgever doen, en jij doet er dan goed aan om inderdaad een bezwaarschrift te schrijven en in te dienen. Dit zodat eventuele werkelijke disciplinaire maatregelen die de werkgever probeert te nemen dan niet eenzijdig beargumenteerd zijn. Hij bouwt dan een zaak op, maar jij net zo. Je vraagt ook of de werknemer loon in mag houden als je wederom niet op zou komen dagen bij je behandelaar. En die mogelijkheid is aanwezig, zeker als de genoemde behandeling besproken is en onderdeel is gemaakt van het plan van aanpak. https://www.arbeidsrechter.nl/loon-bij-ziekte-wachtdagen-percentage-70-100-arbeidsovereenkomst "De werkgever hoeft het loon niet door te betalen, als de volgende omstandigheden zich voordoen (art 7:629-3 BW). ... F. De medewerker niet meewerkt aan het vaststellen, bijstellen en uitvoeren van het plan van aanpak (2.2.2.1.B.). ..."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100