Mag ik een gesprek met directie, hr manager en arbo arts weigeren?

Na een confrontatie met de directrice is mijn emmer over gelopen en zit ik nu met arbeidsgerelateerde burn out klachten thuis. Het werk zelf vind ik nog steeds super leuk, ik werk in het onderwijs, maar de relatie met de directrice is dusdanig verstoord dat ik niet kan werken. Mijn maag draait al om bij het idee dat ik haar weer moet zien/spreken.
Nu hebben de directrice, arbo en hr manager echter bedacht om over een week (dan ben ik net 2 dagen thuis geweest en een week vakantie) een gesprek met mij aan te gaan. Dit is niet in overleg gegaan, maar mij opgelegd. Zelf zie ik het niet zitten om met deze 3 mensen om tafel te gaan zitten. Ik heb sterk het gevoel dat het zij tegen mij is.
Tevens heb ik het gevoel dat het te vroeg is....
Kan ik dit gesprek weigeren of iemand meenemen die aan mijn kant staat?
Sorry arbo, moet bedrijfsarts zijn

Toegevoegd op 20 februari 2019 12:12: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag dat gesprek niet weigeren je behoort mee te werken aan herstel en een gesprek kan daar toe bijdragen.

Uiteraard is het de werkgever met diverse personeelsleden tegen jou incluis arbo werknemer. Ben je lid van een vakbond? Direct inschakelen of anders een advocaat in de arm nemen en het gesprek i.i.g. opnemen. Geen enkele toezeggingen doen in het gesprek en niet instemmen met een ontslag met wederzijds goedvinden ter plekke. Alles op papier laten zetten en advies inwinnen.

Jazeker kan je iemand meenemen. Bij voorkeur Iemand die er niet emotioneel bij betrokken is en kennis van zaken heeft. Weigeren om te komen wordt gezien als weigering om gezamenlijk te bespreken hoe en hoe snel je weer aan het werk kunt gaan. Dat je niet met deze drie mensen om de tafel wilt zitten is logisch. Alleen al gevoelsmatig is het niet goed om tegenover 3 mensen, met een mogelijk gemeenschappelijk standpunt, te moeten deelnemen aan dit gesprek. Het gaat over jou en natuurlijk wordt over medische zaken gesproken, vandaar de aanwezigheid van de arbo arts. Wellicht een idee om dit met je eigen huisarts te bespreken.

Ik weet niet of je werkzaam bent in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs. Zelf ben ik ook werkzaam in het onderwijs. Ik ben ook lid van CNV onderwijs. Helaas hebben zij alleen een digitale gids, waar je als lid kunt inzien dmv inloggen. Ik kan dus ook geen link/bron vermelden, omdat dit volgens mij niet mag. De vakantie telt mee, indien je je toen al ziek hebt gemeld. De arbodienst is verbonden aan de school en overlegt in de eerste lijn met de directie. (Verwar arbo arts niet met bedrijfsarts)! Dit gesprek kun je niet negeren, maar aangezien de directie juist het probleem is, kun jij aangeven dat de arbo maar na het gesprek met de directie moet overleggen. Dus dat je wel om de tafel wilt gaan zitten, maar zonder directie. Ook kun je afspreken op een andere plek, dus niet de school. Natuurlijk mag jij iemand meenemen om jou te steunen. Het rare is, dat bij medische klachten (ook psychisch) je normaal een oproep krijgt van de bedrijfsarts. Daar is de bedrijfsarts dus voor, niet de arbo arts. Aangezien dit een zeer vreemd verhaal is, zou ik morgen meteen contact opnemen met CNV onderwijs. Zij helpen je meteen, maar je moet natuurlijk ook meteen lid worden. Indien je wilt, kun je het lidmaatschap hierna weer afmelden. Succes en kijk inderdaad uit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100