Geen contract betekend dat voor onbepaalde tijd?

Als men in dienst is gegaan en nooit heeft getekend voor een contract. Is dat automatisch een contract voor onbepaalde tijd? Hoe zit dat precies?

(link zijn ook welkom)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk even op de onderstaande link. Daar staat veel over dit onderwerp.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/h/h111.htm

Het lijkt mij eerder dat dat een gevalletje is van: "Bij problemen en conflicten heb je geen poot om op te staan". Toegevoegd na 1 minuut: Dit draadje biedt misschien wel handige informatie voor jouw situatie: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=55795 Toegevoegd na 2 minuten: Nog betere informatie: http://80.69.65.57/smartsite.dws?id=31999

Indien er geen andere documenten zijn waaruit blijkt dat het contract voor bepaalde tijd is aangegaan, mag je daar inderdaad vanuit gaan. Met andere documenten bedoel ik bijvoorbeeld een brief of e-mail met daarin een aanbod om voor een bepaalde tijd periode in dienst te treden/arbeid te verrichten.

Ja, geen contract en geen ander bewijsmateriaal van een bepaalde tijd contract betekent een contract voor onbepaalde tijd, waarbij dan de wettelijke opzegtermijn geldt.

Dit betekent inderdaad dat je een aanstelling voor onbepaalde tijd hebt mits je vaker dan vier keer bent opgeroepen door jouw werkgever. Als bewijs heb je in geval van ontslag loonbriefjes nodig, of indien je die niet hebt gehad bankafschriften waaruit blijkt dat je salaris binnen hebt gekregen. Indien je jouw salaris contact kreeg uitbetaald zijn alleen jaaropgaven ook voldoende. Alleen jaaropgave is een werkgever verplicht om te verstrekken. Loonbriefjes of andere bescheiden alsmede betaling via een bank zijn niet verplicht in Nederland. Enige twistpunt is de proeftijd. Werk je korter dan een mand kun je wettelijk gezien zonder reden ontslag nemen of krijgen. Ook zonder contract.

Je hebt een contract voor onbepaalde tijd. Met het gemiddeld aantal uren wat je de laatste drie maanden gewerkt hebt. (weerlegbaar rechtsvermoeden) Uiteraard als je drie maanden gewerkt hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100