Heb ik nog recht op mijn uitkering?

Afgelopen maandag ben ik begonnen bij mijn nieuwe baan. Ik heb het arbeids contract nog niet ontvangen en ondertekend. Plus nog niet vermeld bij het UWV dat ik een nieuwe baan heb. Echter is de baan heel anders dan belooft. Als ik nu stop kan ik dan mijn uitkering door laten lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je hebt werk gevonden dus geen recht meer op een uitkering. Je uitkering zal zeker niet doorlopen, je hebt al gewerkt en had het al moeten melden. Je moet zelf melden dat je werk gevonden hebt. Als je ophoudt met deze baan is het je eigen schuld dat je weer werkloos wordt en dat betekent: geen uitkering. Wanneer ben ik verwijtbaar werkloos? - Werkwacht https://werkwacht.nl/artikel/ww-verwijtbaar-werkloos/ Je bent verwijtbaar werkloos als ontslag je eigen schuld is. Door slecht gedrag of als je zelf je baan opzegt. In sommige gevallen houd je toch recht op WW.

Voor elke dag dat je werkt kan je sowieso geen uitkering ontvangen. Je kan wel stoppen met werken en dan gewoon van voorafaan de procedure doorlopen om opnieuw een uitkering te ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100