Ik woon in italie en wil in nederland werken. Wat zijn de regels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Try to look busy.

Kort samengevat: - zoek een leuke vacature - schrijf een brief. - ga duimen dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. - Zorg dat "je toekomstige werkgever" onder de indruk raakt van je (geef goede, weldoordachte antwoorden, stel intelligente vragen etc). Vervolgens hopen dat je de gelukkige bent.

Als je nederlander bent heb je het recht om naar je eigen land terug te keren. N woning heb je niet meteen dus laat je inschryven by verhuurbedryven. Van de sociale dienst,kryg je n uitkering maar kzou zo snel mogelyk n baan zoeken! Na een goed half jaar had ik mn zaakjes in orde in Nederland,en ga nu nog wel eens naar mn kennisen in Milano (milaan) om heerlyke pasta te eten,bytekletsen en natuurlyk winkelen!

Bronnen:
Eigen ervaring

Heb het zelfde gedaan en in het kort komt het op het volgende neer: 1. Zorg als eerste voor een plek waar je tijdelijk kunt verblijven en waarop je je kunt inschrijven bij die gemeente, als inwoner van NL zijnde. 2. Als je italiaan bent moet je ook niet vergeten je uit te schrijven bij je huidige gemeente in Italie (geldt trouwens ook voor nederlanders die Italie willen verlaten) 3. Schrijf je zo snel mogelijk in bij het CWI, dat je werkzoekend ben. Of probeer eerst werk te vinden, alvorens je hier naar toe komt. 4. Als terugkerend nederlander heb je in principe het recht op een uitkering, dus vraag deze aan (zie verderop in mijn reacties op deze vraag, dat je hier niet vanuit moet gaan) 5. Probeer zo snel mogelijk aan eigen woonruimte te komen, anders loopt diegene die jou onderdak verleent het risico dat hij een boete aan de SVB moet betalen (niet geregistreerd samenwonen is verboden). 6. Pak al het werk aan dat je kunt vinden, dat getuigd van inzet. Daarna kun je altijd wat beters zoeken. 7. Heb je na een half jaar je zaakjes niet in orde, wees dan zo eerlijk om terug te gaan naar waar je vandaan kwam. Daar wordt iedereen beter van.

Het zijn vooral de regels omtrent de belasting die je moet nagaan. Volgens mij mag je in Europa overal wonen en werken, dus een aparte werkvergunning is niet nodig.

Bronnen:
http://www.onsite-engineers.nl/NL/11,prakt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100