Wat voor werk kunnen blinde mensen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Telefonist{e}.

Het enige wat ik kan bedenken is: Tolk

Stemherkenning bij de politie. Dus als de politie meerdere plekken hebben afgetapt, kan de Stemherkenningsdeskundige bepalen waar de boef allemaal geweest is. Toegevoegd na 48 seconden: Dit natuurlijk omdat blinden hun gehoor ontzettend goed hebben ontwikkeld.

Type-werk, tekstverwerking op aangepast toetsenbord.

Vroeger werden ze ingezet als mandenvlechter, of algemener: rietvlechter. Tegenwoordig is dit terug aan 't opkomen en worden er sporadisch weer blinden voor ingezet.

Nee blinde mensen kunnen veel meer dan je denkt. Op sociale werkvoorzieningen doen ze ook diverse werkzaamheden. Dat kan varieren van kabels maken tot inpakwerk of zelfs heel moeilijk werk. Ligt eraan hoe en waar hij wordt begeleid.

Een vriend van me dirigeert meerdere koren en geeft muziekles... Toegevoegd na 1 minuut: Een blinde vriend dus...

Ik heb voor het gemak maar even een account aangemaakt (ik ben dus de OP), ik vraag me echter af of er ook bijvoorbeeld HBO of zelfs WO banen zijn te vervullen voor blinden? Ik heb die hier tot nog toe niet tussen zien staan.

Ik ben zelf blind en kan heel veel, er zijn weinig beroepen die een blinde niet uit kan voeren, ik wil dus vertellen wat niet mogelijk is: machinist, conducteur, verkeersregelaar, piloot, serveerster ( alhoewel er restaurants bestaan die geheel door blinde mensen worden geleid), winkelbediende, postbezorger, arts ( geestelijke gezondheidszorg kan weer wel), lasser, juwelier, schoonheidsspecialiste, tandarts en zo nog wat beroepen die niet met aanpassingen gerealiseerd kunnen worden. Beroepen die vaak uitgevoerd worden: muzikant, telefonist, secretaresse, psycholoog, ict, fietsenmaker, inpakwerk, schrijver, vertaler en nog veel meer. Ik heb vaak gesolliciteerd, maar heb helaas nog geen baan gevonden, het duurt lang, soms wel meer dan 3 maanden voordat het UWV toestemming geeft voor een werkplekaanpassing en bedrijven durven het vaak ook niet aan om met blinde mensen te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100