Een rokende werkgever/cliënt, mag dat?

Ik doe huishoudelijk werk bij een gehandicapte vrouw thuis (onder contract, dus wit) en zij rookt als een ketter. Ik ben astmatisch en bovendien stink ik aan het eind van de dag naar rook. Op andere werkplaatsen is het verboden te roken, zoals in café's. Mag zij eigenlijk wel roken in het bijzijn van de mensen die ze in dienst heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

bespreek dat met haar zeg anders dat je gezondheid voor gaat,en dat je ergens anders gaat werken

Zij is in haar eigen huis en mag dus zelf bepalen wat ze daar doet,dus als ze wilt roken als een ketter is dat geheel aan haar zelf,niemand kan of mag het haar verbieden om het niet te doen in haar eigen huis. Misschien je het bespreekbaar maken met haar? Leg uit dat je astmatisch bent en dat je hinder hebt aan het rook als jij er bent. Misschien komen jullie samen tot een passende oplossing? Als dit niet tot een oplossing leid zou ik het bespreekbaar maken bij je leidinggevende misschien kan je wisselen van adres met iemand die niet rookt en een andere collega die wel tegen de rook kan naar het adres zou kunnen gaan van de gehandicapte vrouw.

Nee, want in de Tabakswet is hiervoor een uitzondering opgenomen op de rookvrije werkplek.

Bronnen:
http://stivoro.custhelp.com/app/answers/de...

Als je astmatisch bent kun je toch bij je werkgever aangeven dat je niet bij rokende mensen wil werken omdat je daar niet tegen kan? En als je voor jezelf werkt kun je helemaal zelf je keus maken waar je wel of niet werkt. Je kan niet van iemand verwachten niet te roken in haar eigen huis.

Ik denk dat het niet wordt gezien als een werkplek. Maar je kan natuurlijk ook wat tegen die vrouw zeggen waar je werkt... *onzin dat de 1e antwoord van mij een reactie was maar goed*

Ben je in dienst bij deze gehandicapte vrouw of ben je in dienst van een bedrijf die je daar naar uitzendt? Als je ingehuurd wordt door deze vrouw dan dient er een rookvrije werkplek te zijn. Word je uitgezonden door een bedrijf dan kun je vragen naar rookvrije klanten. Ben zelf ook een roker en het absoluut niet eens met dhr. Klink, maar als mensen een beperking hebben of in het bijzijn van kinderen dan pas ik mij zeker aan.

Ja dat mag. "Als uw werkplek bij mensen thuis is, kunt u geen rookvrije werkplek eisen." Maar toen je bij haar ging werken, toen wist je toch dat zij zo'n zware roker was?

Ja, Godzijdank mag dat nog wel en zijn we nog niet helemáál tot een nazi-staat vervallen. Gelukkig zijn er heel veel mensen / gehandicapten ook die niet roken, en thuishulpen die dat wel doen of er in elk geval wel tegen kunnen. Dit lijkt me dus een zuiver logistiek probleem, dat je het beste rechtstreeks met je werkgever kunt oplossen. Lijkt me niet dat je je cliënt moet lastigvallen met jouw 'handicap'. Hulp is voor haar geen keuze, geen optie, maar een bittere noodzaak. Moet ze daarvoor ook nog door een ander haar leven laten bepalen ?

Je werkt wit en hebt dus een officiele werkgever/werknemer status. De tabakswet stekt dat een werknemer recht heeft op een rookvrije werkplek. Wat je werkegever doet is dus verboden bij de wet. het feit dat ze rookt in haar eigen huis doet daar niets aan af. Praat er met haar over. Misschien is ze bereid om in een ander vertrek of buiten te roken. Natuurlijk kun je haar op je wettelijke status wijzen, maar dat lijkt me gezien de verhouding niet zo'n goed advies. Je kunt ook een andere baan zoeken.

Dat is niet verboden, omdat deze vrouw in haar eigen huis is... De 'rookvrije werkplek' is inderdaad een wettelijk recht, maar in je 'eigen huis' mag je wel doen wat je wilt... dat is hier natuurlijk een paradox... Als je er niet tegen kunt, kun je haar voor de keuze stellen: of niet roken waar jij bij bent, of jij komt niet meer bij haar werken... Ik neem aan dat je maar een paar uur per week bij haar werkt, als jullie daar redelijk over praten, zal zij toch wel rekening willen houden met jouw astma, en even willen wachten tot jij klaar bent... en zo niet, dan hoef jij je ook niet verplicht te voelen om bij haar te gaan werken... Misschien wordt het in de toekomst nog geregeld, maar gezien de problemen met handhaving hiervan, lijkt me dat niet waarschijnlijk... Praat redelijk met elkaar, en heb begrip en respect voor elkaar... dat biedt de beste perspectieven...

ik heb hetzelfde. Hele aardige mevrouw, gehandicapt, en ik werk er 4 uur achter elkaar. Zij kan niet zo lang niet roken, ze kan niet naar buiten lopen, en zoals SuzyQ zegt: het is haar eigen huis. Maar wel mijn werkplek. Overigens mag ik van de thuiszorgorganisatie waar ik bij in dienst ben niet roken bij mijn clienten thuis. Ik heb erover gedacht om deze mevrouw te ruilen met een ander, maar ik heb het daar verder heel erg naar mijn zin en wil haar niet kwijt. Wel staat altijd de balkondeur open, en ik ga regelmatig naar buiten om ramen te zemen, stofddoek uit te kloppen, etc. De geur in mijn kleding is jammer dan, maar dan doe ik die thuis meteen uit (zij is mijn laatste client van de dag) en in de was. Het zuurstoftekort vind ik erger. Ik word kortademig.

Bespreek het met je client en als dat niet lukt, adviseer ik je om met je leidinggevende te praten. Wellicht zijn er collega's die hier geen last van hebben en graag met je ruilen. Voor jouw gezondheid is het beter om ergens anders een client te helpen. De client is natuurlijk in haar eigen huis en mag doen wat ze wil. Ze wil waarschijnlijk ook graag geholpen worden en het zou daarom goed zijn als ze ook rekening houdt met de mensen die voor haar werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100