Ik werk nog een week in een verzorginshuis maar nu ben ik ziek maar mijn afd hoofd pikt dit niet. Zal ik per direct ontslag nemen?

Ik werk tot 31 okt voor deze werkgever maar nu ben ik ziek en voel ik me zo beroerd dat ik echt niet kan werken. Maar mijn afd hoofd schelt mij helemaal verrot, zal ik per direct ontslag nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je afd hoofd heeft dat maar te pikken,je bent ziek en als je je ziek gemeld hebt volgens de normale procedure kan hij er verder niets aan doen. Je zult wel controle krijgen maar als je echt ziek bent is dat geen probleem. Maar neem in geen geval nu al ontslag want je krijgt geen geld en erger nog je bent niet verzekerd.

geen ontslag nemen, ga naar de leidinggevende van je afdelingshoofd en leg uit wat er aan de hand is, werkt deze ook niet mee, zeg dan dat je naar huis gaat omdat je ziek bent, als je zelf ontslag neemt heb je geen recht op een uitkering

Aangezien je tot 31 oktober daar werkt, waarschijnlijk vanwege een contract, zou ik geen ontslag nemen maar gewoon lekker thuis blijven en uitzieken. Als je controlle krijgt zeg je dat je vanwege dit voorval gestressed bent.

Blijf professioneel: je bent ziek en hebt je ziek gemeld. Dus blijf je thuis totdat je beter bent en als dat zo is en je contract daar loopt nog, dan ga je weer aan het werk (en meld je je officieel ook weer beter). Een afdelingshoofd mag dit niet en als je er nog langer zou werken, dan zou ik je aanraden er werk van te maken, maar voor nu kun je gewoon ziek zijn en het nog even uitzitten.

Niks van die man aantrekken, laat hem maar zeuren. Hij zal toch ook wel een keer ziek zijn? Gewoon lekker uitzieken en als je weer gaat werken en hij scheldt weer tegen je vraag je maar gewoon aan hem: "En wat doe jij dan als je ziek bent?" Kijken wat hij zegt.

Je moet zeker geen ontslag nemen. Je bent ziek en dat jouw afdelingshoofd dat niet zint is geen reden om ontslag te nemen. Ziek lekker uit en ga daarna gewoon weer naar je werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100