Hoe word ik een ervaringsdeskundige?

Welke cursussen en/of opleidingen moet je volgen om ervaringsdeskundige te kunnen worden?
Op dit moment heb mijn diploma 'persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niv4' behaald. Is dit voldoende + cursussen of niet? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen enkele opleiding is er om ervaringsdeskundige te kunnen worden. Er is maar één manier om dat voor elkaar te krijgen, namelijk het zelf meemaken. Dan krijg je ervaring ermee hoe het is om in die situatie te verkeren, en met die kennis ben je dan eventueel in staat om lotgenoten te helpen.

Je zou je met o.a je ervaring, opleiding etc je ook kunnen wenden tot http://www.markieza.org/ Of bellen en vragen naar ook evt. andere studies en opties) ( opleidingen: Naast trainingen bieden wij in samenwerking met erkende opleidingsinstituten opleidingen tot ervaringswerker aan. Dit zijn: Alternatieve route inzet ervaringsdeskundigheid (ARIE) MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen met ervaringsdeskundigheid (wordt aangeboden in samenwerking met het Summa College) AD ervaringsdeskundige in de zorg (wordt aangeboden door Fontys Hogeschool) Het is ten zeerste aan te bevelen om alvorens in te stromen in een opleiding tot ervaringswerker een basistraject te volgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100