Waarom laten sommige bedrijven je solliciteren naar je eigen functie?

Wat is het nut als je op je eigen functie moet solliciteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gebeurt meestal bij een grote reorganisatie of na een faillissement. Het hele idee is natuurlijk dat je ook afgewezen kunt worden voor je eigen (oude) functie.

Zelfde baan minder loon dat is uiteindelijk de strekking van het verhaal

Dat heet ook wel de stoelendansmethode... Alle functies binnen een bepaalde functiegroep en binnen een bedrijf of instantie komen dan te vervallen (stoelwisseling) en vervolgens wordt er een nieuwe functie gecreëerd. Dit is een vorm van reorganiseren /bezuinigen of met mooie woorden 'om de tuin leiden' teneinde een meer rendabele onderneming op te stellen zonder de regels der ontslagplicht/wetten. 'Omdat dit een 'nieuwe werkplek' is kunnen boventallige werknemers op deze functie solliciteren.

Dat gebeurt wel bij een reorganisatie maar feitelijk het deugt niet. Als je een aantal mensen om bedrijfseconomische redenen moet ontslaan, dan wordt het werknemersbestand ingedeeld in leeftijdscategorieen. Degene die per leeftijdscategorie het kortste dienstverband heeft, moet eruit. Als er echter binnen een half jaar na het ontslag weer genoeg werk is in die bepaalde functie dan moet de desbetreffende werknemer gewoon weer worden aangenomen. Dan mag de werkgever niet iemand aannemen die niet eerder bij dat bedrijf heeft gewerkt.

Ik zie in de vraag nergens dat het expliciet om een reorganisatie gaat, maar gewoon op je eigen functie solliciteren. Het kan voorkomen dat men een hogere werknemer tijdelijk heeft vervangen wegens ziekte. Als het zover is dat duidelijk is dat deze persoon niet terug komt dient er een officiële sollicitatieprocedure plaats te vinden Ook de persoon die deze functie naar alle tevredenheid voor een bepaalde tijd volledig heeft waargenomen dient gewoon in de sollicitatieprocedure mee te draaien. Zeker voor bepaalde hogere functies bij grote bedrijven en vooral bij de overheid geldt deze regel. Het is ook om alle schijn van bv nepotisme en vriendjespolitiek te vermijden. Het kan ook zijn dat tijdens deze sollicitatieprocedure blijkt dat er werkelijk een beter iemand is dan degene die de functie al een tijdje vervult. Ik heb zelfs een keer, samen met een stel nieuwe sollicitanten een psychologische test moeten doen, terwijl ik al drie jaar de leiding had. Met vlag en wimpel geslaagd, dat wel, maar het blijft zenuwslopend. Als degene die de functie al een tijd vervult en bij de open sollicitatie gekozen wordt, dan moet men er van uitgaan dat inderdaad de juiste man/vrouw op de juiste plaats zit en zat. Het voorkomt ook roddels en gemok achteraf. Toegevoegd na 23 minuten: Als een organisatie bij moet blijven met de steeds nieuwe en zwaardere eisen van de markt is vaak ook andere kennis vereist. Vaak vergt het andere opleidingen, ervaring en instelling van de werknemers. De oude en de nieuwe functie worden dan bij een reorganisatie totaal anders. Van solliciteren op je eigen baan is dan geen sprake.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100