Werkgever wil beroep doen tijdens ketenregeling voor aantal weken en uren doorberekenen naar na de ketenregeling, mag dit?

Na 2 jaar vast contract geen vast contract en 6 maand eruit, na 3 maand wil weerkgever beroep doen op werknemer voor aantal weken, kan een werkgever hem in de tijd van 6 maand toch nog vast aan nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat laatste kan . Maar je bedoelt in de 6 maanden er uit even een paar weken werken en dan geen vast contract ja dat kan :) maar dan is werknemer direct in vaste dienst . Of het via een uitzendbureau moeten zijn maar dat laatste zou door de rechter toch nog doorgestoken kunnen worden . De uitspraak kan ik niet voorspellen . Maar de regel is 6 maanden er uit en dan kan de keten weer opnieuw beginnen . :(. Tussen tijds even een oproep of o uren contract houd in dat je voor die uren die je dan werkt in vaste dienst bent .

Als dat gebeurt, ontstaat er juridische trammelant. * De keten begint pas opnieuw te tellen na 6 maanden tussenruimte. De werknemer doet er verstandig aan om een juridisch adviseur op het gebied van arbeidsrecht te raadplegen. Als het spel handig wordt gespeeld, kan de werknemer stellen dat hij in vaste dienst is gekomen, aansluitend aan de twee tijdelijke arbeidsovereenkomsten met die totale duur van twee jaar. Want feitelijk zijn er na 2 jaarcontracten slechts 3 mogelijkheden: - Of een aansluitende arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; -Of definitief afscheid van werknemer -Of 6 maanden wachten na die tijdelijke arbeidsovereenkomsten en opnieuw beginnen met de keten. En niet een zelfbedachte variant. * Als inderdaad gesteld kan worden dat de werknemer in dienst is gebleven, had de werkgever het salaris moeten blijven doorbetalen (en heeft de werknemer dus ten onrechte ww ontvangen.) Tip voor deze werkgever: niet aan beginnen. Huur desnoods een uitzendkracht in en laat de voormalige werknemer weer komen als die 6 maanden voorbij zijn. Overigens zou ik niet bij een werkgever willen werken die deze 'draaideurconstructie' hanteert. Die termijn van 3 maanden is nu juist opgeschroefd naar 6 maanden om dit soort 'flauwekul' enigszins te kunnen voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100