Welk werk draagt het meeste bij aan het welzijn van de mensheid?

Misschien zit ik in een soort van existentiële crisis. Ik ben op zoek naar werk dat echt zinvol is, wat echt bijdraagt aan het welzijn van de mens. Wat ik momenteel het mooiste voorbeeld daarvan vind is het werk dat onderzoekers doen om antistoffen (en dan liefst aminozuren, puur biologisch dus, geen chemische troep) te vinden voor virussen. Omdat veel mensen lijden onder één of ander virus, en als men erin slaagt een eiwit te vinden dat een virus kan onschadelijk maken, dan lijkt me dat iets buitengewoon waardevols. Als ik denk aan andere soorten werk, dan mis ik een gevoel van grote waarde daarin. Ik ben zelf muzikant (violist) en ik ga nu ook muziekinstrumenten maken, en daarbuiten ben ik uitzendkracht en neem ik alles aan wat men mij aanbiedt, gewoon omwille van het geld. Maar ik voel me tegenwoordig zo raar... Ik heb ooit wetenschappen gestudeerd maar ik ben afgehaakt omdat ik me niet kon of wilde concentreren op die studies. Die waren toen ook eerder opgedrongen door mijn ouders en door instanties die advies moesten geven omtrent studierichtingen. Ik had de capaciteiten om hogere studies te doen had men gezegd, dus vonden mijn ouders dat ik dan maar die dingen moest gaan studeren.
Maar nu begin ik dus het gevoel te krijgen dat ik dat misschien beter had kunnen blijven verder studeren. Dan had ik misschien ook onderzoeker kunnen worden en echt iets bijdragen aan de ontwikkeling van de geneeskunde. Dan zou ik wellicht wél dat gevoel van voldoening hebben gehad denk ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Muziek geeft veel mensen troost, maakt mensen blij, maar laat ze ook tot zichzelf komen, ik vind dat je hiermee heel goed bezig bent. Ga niet op zoek naar het uiterste, haal uit je leven waar je goed in bent. Iedereen draagt zijn steentje bij, ook jij. Er is geen beroep dat het beter doet dan de rest, we doen het met zijn allen. Je kunt proberen meer bij te dragen, maar als dat ten koste gaat van jezelf, dan is er 1 mens dat hier niet gelukkig van is geworden, dan bereik je je doel niet. Ga bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligerswerk als je tijd over hebt, of iets extra's wil doen, daar is zoveel te doen wat echt bijdraagt aan het welzijn van de mens, zonder dat jij daarvoor het uiterste uit jezelf hoeft te halen. Toegevoegd na 20 minuten: Voor het welzijn van de mensheid is de vuilnisman net zo belangrijk als een arts, net als een onderzoeker naar gezondheidsproblemen, net zo belangrijk is als een muzikant, als jij gelukkig bent als je muziek maakt dan doe je genoeg, je brengt mensen samen, je leert ze omgaan met hun gevoel, je geeft ze iets waardevols mee, wat hun gezondheid ten goede komt. Haal daaruit wat erin zit, misschien kun je kinderen les gaan geven die het moeilijk hebben, of spelen voor ouderen/gehandicapten, daarmee maak je hun leven waardevoller met jouw talenten, zonder dat je daarvoor een jarenlange studie voor op moet pakken. Haal het uit de talenten die je bezit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100