Wat gebeurd er als je een reis boekt gedurende de ZW uitkering, maar je weer in de WW komt zonder meer recht op vakantie dagen?

Je krijgt naar ratio vrij dagen van het UWV wanneer je in de de WW zit, maar wat gebeurd er sinds de nieuwe regeling wanneer je bijvoorbeeld sinds 1 augustus in de ZW zit zonder baan en een vakantie boekt van 3-4 weken voor in November maar voor de November keurt de Arbo arts je beter en kom je weer in de WW. Je hebt te weinig WW-vakantie dagen, want je mag pas van augustus tellen. Hoe wordt daar mee om gegaan? Mag je dan niet op vakantie? Wordt je gekort op uitkering? Hoe is dat geregeld sinds de nieuwe wetgeving?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wilt u vakantie opnemen met behoud van uw WW-uitkering? Of wilt u er een paar dagen tussenuit? Geef dit dan door aan UWV, net zoals u dat bij een werkgever moet doen. Geef uw vakantiedagen altijd uiterlijk 1 dag voor vertrek door aan UWV. Tijdens deze vakantiedagen betalen wij uw uitkering door. U heeft dan geen sollicitatieplicht. Gaat u midden in de week op vakantie of komt u midden in de week terug van vakantie? Dan heeft u op de andere dagen van die week wel sollicitatieplicht. Neemt u meer vakantiedagen op dan u heeft? Dan krijgt u over deze dagen geen uitkering.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/t...

Beste vragenisvrij, Het antwoord van Crea is juist. Je kunt vanuit de WW-uitkering met vakantie. Ga je langer op vakantie dan het aantal vakantiedagen waar je recht op hebt? Hou er dan rekening mee dat je over deze dagen geen uitkering krijgt. Extra informatie: Ben je ziek geworden vanuit de WW en herleeft ( na je herstel ) je oude WW-uitkering? Je oorspronkelijke eerste WW-dag is dan bepalend voor de berekening voor het aantal vakantiedagen. Op deze manier wordt zoveel mogelijk voorkomen dat als je maar weinig vakantiedagen krijgt als je aan het eind van het jaar opnieuw in de WW komt. Is er geen sprake van een herleving van een oude WW-uitkering? De eerste (nieuwe) WW-dag bepaalt dan je aantal vakantiedagen. ( een relatief klein aantal dagen dus ) Met vriendelijke groet, René UWV Webcare Team

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100