kan ik deze bovenwettelijke vakantieuren opnemen?

Wegens omstandigheden werk ik op het moment 14uren in de week in de schoonmaak.
Een aantal adressen zijn gedurende de bouwvak en kerstvakantie gesloten.
Uitgerekend spaar ik precies genoeg wettelijke vakantie uren op om deze dagen gewoon uit betaald te krijgen.
Nu wil ik in Juni graag een weekje weg, omdat mijn vriend moeilijk vrij krijgt in de bouwvak en het ook vele malen duurder is.

Nu heb ik 19 bovenwettelijke vakantie uren te staan, kan ik deze bovenwettelijke vakantie uren opnemen als ik eind van het jaar te weinig wettelijke vakantie uren heb opgespaard? (spaar ruim een uur per periode (13x)
Heb al iemand op het kantoor van het werk hierover gevraagd maar die moest het dan nog uitzoeken.. en deed nogal moeilijk hierover.

Toegevoegd na 2 minuten:
of eventueel uitbetalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wettelijk of bovenwettelijk maakt voor de opname niet uit. Beiden kun je in overleg met de werkgever opnemen wanneer jij dat wilt. Enige verschil is dat wettelijke vakantieuren het jaar erop vervallen als ze niet zijn opgenomen. Of bovenwettelijke vakantieuren worden uitbetaald hangt af van het beleid van de werkgever. Je kunt wettelijke en bovenwettelijke uren als één verlofsaldo zien, maar het beste is om eerst de wettelijke vakantieuren op te nemen, want zoals gezegd die vervallen. En trek je niets aan als iemand 'moeilijk' doet. Jij stelt gewoon een vraag en diegene wordt betaald om jou antwoord te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100