Baas adviseerde dringend andere baan te zoeken. Wat zijn mijn rechten?

Mijn baas 'adviseerde' me dringend op zoek te gaan naar een andere baan. Ik heb een vast contract, nooit een slechte beoordeling gehad, kan mijn werk goed doen en heb geen haast te vertrekken. Ze wil me kwijt omdat ze het 'gevoel' heeft dat ik niet met haar kan oplopen. Ze spreekt geen verwachtingen uit en wil niet investeren in een betere relatie. Ze heeft ook geen vertrouwen in mij. Nu ze dit heeft gezegd heb ik echt een rotgevoel. Een andere collega heeft ze er uit gezet en dat heeft hopen geld gekost. Mij wil ze op deze goedkope manier kwijt...demotiveren. Haar volgers weten ervan en dat is merkbaar. Er is niets vastgelegd van het gesprek.
Moet ik dit accepteren of kan ik hier nog wat mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb vroeger in hetzelfde schuitje gezeten. Je werkt al jarenlang voor een baas met goede resultaten en ineens willen ze je kwijt. Wat je rechten zijn en wat je moet gaan doen zijn even twee verschillende dingen. Allereerst je rechten: Ze kunnen je niet zomaar ontslaan. Zolang er niets op papier staat dat ze je kwijt willen zal ook een rechtsbijstand niks doen. Zo te horen proberen ze je nu weg te pesten. Er zal door hun "dossier" opgemaakt worden waarbij zoveel mogelijk misstanden van jouw kant worden opgenomen. Alles om een reden te hebben om je goedkoop te kunnen ontslaan. Jij moet dus ook dossier opmaken. Noteer alles wat er gebeurd. Neem ook eventueel gesprekken met je leidinggevende op. Dit is geen leuke periode. Het zal je motivatie naar het werk te gaan erg omlaag halen. De vraag is dan ook of je op deze manier aan het werk wil blijven. Je kan ook met je leidinggevende een gesprek aangaan en vragen wat ze nu precies van jou verwachten. Waarom dat de dingen zijn gezegd zoals zze zijn gezegd. Advies is om ook de leidinggevende van deze leidinggevende erbij te betrekken als die er is. Ik heb zelf een dealtje gesloten met mijn toenmalige werkgever. Ook omdat je van een strijd met een werkgever niet vrolijker word en je die meestal gaat verliezen.

In Nederland ? Doe niks wordt lid Vd bond . Vraag een gesprek aan , heb van af nu altijd een dictafoon bij je ! En vraag toelichting . Lok haar uit haar tent ! Vraag waarom enz laat haar praten zeg dat dit je enorm overvalt enz . Doe niks teken niks of het moet een juiste verklaring zijn waar de werknemer de schuld op zich neemt en een ruime vergoeding hoger dan de kanton rechters formule , want je bespaart haar een dure advocaat enz. Zo verklaring heet met wederzijds goed vinden .raadpleeg een advocaat of het UWV . Succes

Wanneer een werkgever iemand met een vast contract ontslag wil geven, dan moet daar een goede reden voor zijn. Het kan hier gaan om economische redenen, slecht functioneren, het vervallen van de functie, ziekte of bijvoorbeeld een dringende reden als diefstal. In dit soort gevallen kan het vaste contract worden opgebroken. Het kan op vandaag makkelijker dan je denkt! Ben blij dat hij je adviseerde om dat te doen, want bij vele komt zulk nieuws onverwachts op vandaag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100