1oktober verloopt mijn contract. mijn baas betaald mijn laatste loon niet uit. mag hij dit doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit mag absoluut niet. Jij heb er voor gewerkt dus hij moet je betalen. Stap desnoods naar een vakbond om je te helpen maar ga eerst even met je baas praten.

Het komt voor dat het loon van de laatste maand later wordt betaald omdat er nog bepaalde zaken berekend moeten worden. Een telefoon die nog ingeleverd moet worden, vakantiedagen berekenen. Dit zal echter altijd in overleg met de werknemer moeten. Als jij de uren gewerkt hebt en de werkgever weigert helemaal om uit te betalen dan zit de werkgever natuurlijk goed fout. Ga even naar een juridisch loket voor informatie. Ga ondertussen het gesprek aan met de werkgever om te vragen wat er aan de hand is. Wellicht gaat het om een misverstand. Altijd beter om er onderling uit te komen. Bewaar goed de roosters van je gewerkte uren of andere bewijzen van het feit dat je die uren gewerkt hebt.

Waarom betaald hij het niet uit? Als je met tijd voor tijd uren werkt en je hebt teveel min-uren word dit inderdaad verrekend met je salaris. Als er verder niets speciaal aan de hand is moeten de gewerkte uren natuurlijk gewoon uit betaalt worden. Vraag aan je baas waarom je laatste salaris niet word uitbetaalt. Wij kunnen hier niet in zijn administratie kijken.

De werkgever is verplicht om de gewerkte uren binnen 3 maanden uit betalen volgens de minimumuur tarief. Over het restant mag hij langer doen. De eindafrekening kan soms wat langer op zicht laten wachten, maar het is geen goed teken. Heeft de werkgever nog meer rekeningen die hij niet betaald? Ik zou toch even informeren bij andere werknemers en andere mensen/bedrijven die geld van deze werkgever krijgen. Samen kun je de werkgever dwingen om alle rekeningen te betalen of via bankroet een deel van je geld terug te krijgen. De meeste werkgevers zijn niet dol op de bankroet weg. Maar soms is het de enigste manier om je laatste loon te krijgen. Geef wel de werkgever alle ruimte om uit te leggen waarom zij denkt dat het niet nodig is om het laatste loon uit betalen. En als zij het niet kan uitleggen, dan vraag je of zij het wel aan een advokaa t of CWI kunnen uitleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100