Wat moet ik doen als mijn baas minder uren betaalt dan dat ik heb gewerkt, met opzet?

Bijvoorbeeld je hebt een vakantie bijbaan, en bij je eerste uitbetaling zie je dat je te weinig loon hebt ontvangen dan dat je gewerkt heb.
Je gaat naar hem toe om verhaal te halen, en vraagt naar de gewerkte uren die hij heeft opgeschreven/uitbetaald. En tot je verbazing zie je dat hij minder uren heeft verwerkt dan dat jij uren gewerkt hebt dit kan je weten omdat je het zelf hebt bijgehouden. En je vermoed dat dit bewust is gedaan, en de baas glashard loopt te liegen over de mindere uren.

Wat moet je doen in dit geval

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rustig vragen om uitleg en aangeven dat je volgens jou andere uren hebt gewerkt werkt beter. Bovendien zit er vaak behoorlijk wat tijd tussen het moment dat je werkt en het moment dat die uren betaald worden. Door de administratie etc. kan daar wel een maand tot 6 weken tussen zitten, zeker als het de eerste keer is dat je bij een bedrijf salaris krijgt. Vaak is de eerste betaling alleen maar een voorschot of schatting van het aantal uren dat je hebt gewerkt. Die krijg je om te voorkomen dat je te lang zonder inkomen zou zitten. Bij een volgende betaling worden dan de uren die je echt gewerkt hebt verrekend met het voorschot (of schatting) die je al hebt gehad. Als je meer uren hebt gewerkt dan er in je contract staan, kan het ook zijn dat je die overuren terug krijgt als vrije dagen. Ook komen er nog wel contracten voor waar je een vast bedrag per maand krijgt en overuren niet worden uitbetaald, hoewel deze zeldzaam zijn bestaan ze nog wel. Kijk je contract er voor na. Daarbij heeft een werkgever er niets aan om iemand minder uren te betalen dan de werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt. Als dit openbaar wordt krijgt het bedrijf immers een erg slechte naam en kan een bedrijf daaraan failliet gaan (niemand die daar nog wil kopen of werken). Mocht je er toch van overtuigd zijn dat je baas te weinig uren betaald dan kun je het beste naar het juridisch loket gaan, zij kunnen je helpen om je uren toch uitbetaald te krijgen.

Bronnen:
http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/vrag...
https://www.juridischloket.nl/werk/arbeids...

Weinig, want hoe kan aangetoond worden dat jouw registratie juist is? Twee methodes, voor de toekomst: de werkgever kan een urenregistratiesysteem aanschaffen (de opvolger van de oude tikklok) en uiteraard erop toezien dat dit correct wordt gebruikt of De werknemer legt dagelijks de uren vast op een standaardformulier en laat dat dagelijks afparaferen door de werkgever. Aan het eind van de week maakt de werkgever een kopie voor de werknemer en de werknemer levert het in. Dan kunnen er geen misverstanden ontstaan. Toegevoegd na 8 uur: Verder is er nog iets anders wat mee kan spelen. Stel: je hebt in de eerste drie weken van juli gewerkt, in totaal 120 uur en je ziet op je salarisstrook maar 80 uur staan. Is dit dan een fout? Dat hoeft helemaal niet. Een werkgever laat de salarissen vaak buiten de deur berekenen en die bedrijven willen de gegevens al voor de helft van de maand hebben, anders kunnen ze het niet tijdig verwerken. De rest van de uren van juli en de uren van de eerste weken van augustus zie je dan terug op de strook van de volgende maand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100